Tá chuť je dokonale lahodná: Najlepšia hríbová polievka na svete, podľa receptu starej mamy – prekvapí aj náročných!

Zupa pieczarkowa najlepsza na świecie (także w wersji \

zdroj: mniammniam

Potrebujeme:

1/2 kg húb

4 stredne veľké zemiaky

2 mrkva (približne 30 dkg)

2 korene petržlenu (približne 20 dkg)

1 pór – iba biela časť

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

kusu zeleru (približne 20 dkg)

1 stredne veľká cibuľa

1/2 pohára sladkej smotany 12% ( alebo mlieka)

2 lyžice lyžice jemne nakrájaný kôpor

6 pohárov vody (1 a 1/2 litra) – prípadne vývaru

2 polievkové lyžice oleja

1 polievková lyžica masla

2 bobkové listy

3 guličky nového, 3 guličky čierneho korenia

Soľ

Postup:

Mrkvu, petržlen a zeler očístime a nakrájame na malé kúsky, pór na na tenké plátky. Do hrnca nalejem vodu, pridáme zeleninu, bobkový list. celé korenia. Priveieme do varu a varíme na strednom ohni asi 30 minút, kým zelenina nebude mäkká. Kým sa zelenina uvarí, pripravíme huby. Očistíme ich a nakrájame na kúsky o hrúbke asi 1/2 cm. ň

Ošúpanú cibuľu nakrájame nadrobno. Zahrejte olej s maslom na veľkej panvici, pridáme cibuľu, mierne osolíme a orestujeme po dobu asi 2 minút. Potom pridáme huby a za stáleho miešania orestujeme – necháme na plameni, len kým sa nezačnú pozdĺž okrajov červenať (snažte sa ich vyprážať tak, aby sa nevarili vo vlastnej omáčke).

Zložíme z ohňa. Ošúpeme a umyjeme zemiaky, nakrájame na kocky. Pridáme zemiaky a vyprážané šampiňóny do vývaru so zeleninou, varíme na strednom ohni, kým zemiaky nebudú mäkké (asi 8-10 minút). Polievku zložíme z plameňa a pridáme smotanu, ktorú sme rozmiešali v pár lyžiciach horúcej polievky a až tak pridali do hrnca. Vmiešame aj kôpor a môžeme podávať.  s ohňom, Zmiešajte, zakryte, nechajte niekoľko minút, aby sa chute spojili. Môžeme podávať! .-)