Fantastický tip na večeru – syrový posúch s jednoduchou prípravou a fantastickou chuťou podľa youtube. Je to chutnejšie, ako chlebík!
Potrebujeme:
2 poháre teplého mlieka (200 ml pohár)
1 balenie droždia (10 gramov)
1 lyžicu kryštálového cukru
75 gramov rozpusteného masla
5 šálok pšeničnej hladkej múky (200 ml)
1 lyžička soli
1-2 lyžice rastlinného oleja
sezamové semienka
Ďalej:
syr (tvaroh, nastrúhaná mozzarella)
petržlenová vňať
1 vaječný žĺtok
1 lyžica rastlinného oleja
1 lyžica mlieka
Postup:
V miske zmiešame mlieko, cukor, droždie a roztopené maslo.
Pridáme múku, soľ a postupne vypracujeme rukou jednotné cesto. Ruky si potrieme olejom, aby sa nám s cestom lepšie pracovalo.
Prirpavíme si zapekaciu misu, vymastíme ju maslom a posypeme sezamom.
Do misky navrstvíme cesto, prikryjeme utierkou a necháme podkysnúť.
Do vykysnutého cesta spravíme rukou (potretou olejom) drážky.
V miske si zmiešame syr s petržlenovou vňaťou a zľahka vtlačíme do drážok.
Zmiešame žĺtok s olejom a mliekom, potrieme povrch koláča.
Pečieme v rúre na 180 stupňov 30-35 minút.
Video návod: