plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ľahký a chutný domáci POSÚCH, ktorý milujeme: SUPER MÄKUČKÉ pečivo so syrom – robím ho aj namiesto chleba!

Fantastický tip na večeru - syrové pečivo s jednoduchou prípravou a fantastickou chuťou. Je to chutnejšie, ako chlebík!

Fantastický tip na večeru – syrový posúch s jednoduchou prípravou a fantastickou chuťou podľa youtube. Je to chutnejšie, ako chlebík!

Potrebujeme:

2 poháre teplého mlieka (200 ml pohár)

1 balenie droždia (10 gramov)

1 lyžicu kryštálového cukru

75 gramov rozpusteného masla

5 šálok pšeničnej hladkej múky (200 ml)

1 lyžička soli

1-2 lyžice rastlinného oleja

sezamové semienka

Ďalej:

syr (tvaroh, nastrúhaná mozzarella)

petržlenová vňať

1 vaječný žĺtok

1 lyžica rastlinného oleja

1 lyžica mlieka

Postup:

V miske zmiešame mlieko, cukor, droždie a roztopené maslo.

Pridáme múku, soľ a postupne vypracujeme rukou jednotné cesto. Ruky si potrieme olejom, aby sa nám s cestom lepšie pracovalo.

Prirpavíme si zapekaciu misu, vymastíme ju maslom a posypeme sezamom.

Do misky navrstvíme cesto, prikryjeme utierkou a necháme podkysnúť.

Do vykysnutého cesta spravíme rukou (potretou olejom) drážky.

V miske si zmiešame syr s petržlenovou vňaťou a zľahka vtlačíme do drážok.

Zmiešame žĺtok s olejom a mliekom, potrieme povrch koláča.

Pečieme v rúre na 180 stupňov 30-35 minút.

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes