Chrumkavé cesto a šťavnatá náplň zo zeleniny, syra a smotany. Skvelá voľba na chutný obed alebo olovrant.
Potrebujeme:
200 g syra
100 g masla
4 vajcia
200 g hladkej múky
Mleté biele korenie
8 paradajok
150 ml kyslej smotany
100 ml sladkej smotany 33%
Štipku muškátového orieška
Najemno nasekané zelené bylinky (kôpor, petržlenovú vňať..)
Soľ
Postup:
100 g syra nastrúhame. Maslo zmiešame v miske s múkou – vypracujeme drobivú zmes, do ktorej postupne pridáme 1 bielok, soľ, strúhaný syr a 2 lyžice vody. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a vložíme na 1 hodinu do chladničky.
Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky.
Sladkú smotanu vyšľaháme a zmiešame s kyslou smotanou, zvyšným strúhaným syrom a vajciami (aj zvyšným žĺtkom) a bylinkami. Ochutíme soľou a korením.
Cesto vyvaľkáme na tenší plt navrstvíme na vymastený plech s rozmermi 23×23 cm. Na cestoo uložíme kolieska pradajok a zalejme náplňou. Na vrch rozložíme zvyšné paradajky.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 35 minút.
Potom rúru vypneme a koláč necháme vo vnútri ešte 5 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk