Prudko návykové chuťovky z pivného cesta: Vyskúšajte syrovo-cesnakové pivné paličky

34

Skvelá chuťovka ako stvorená na pohodový večer strávený pri dobrom filme alebo v spoločnosti priateľov.  Ideálna je tiež ako slaná alternatíva ku klasickému pečivu, ktoré správne dochutí každú párty či záhradnú grilovačku.

Potrebujeme:

2 šálky hladkej múky

1 lyžičku sušeného droždia

1/2 lyžičky kypriaceho prášku

Štipku soli

1 lyžicu olivového oleja

3/4 šálky piva izbovej teploty

3 lyžice masla

2 strúčiky cesnaku

30 g nastrúhaného syra (parmezánu)

120 g mozzarelly

Postup:

Vo väčšej miske zmiešame múku s droždím, práškovým cukrom, olejom a pivom. Rukou vypracujeme hladké cesto. Hotové cesto prikryjeme utierkou a necháme cca 1 hodinu odpočívať na teplom mieste.

Rúru nastavíme na teplotu 220 stupňov.

Vykysnuté cesto vyformujeme do tvaru kruhu, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme cca 15 minút podkysnúť. V menšej miske zmiešame pretlačený cesnak s rozpusteným maslom a potrieme pripravené cesto.

Pečieme 10 minút, alebo kým povrch cesta nie je zlatistý. Cesto vyberieme, posypeme syrom a dáme ešte na chvíľu do rúry, kým sa syr nerozpustí.

Necháme vychladnúť, nakrájame na paličky a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: laurenslatest

Témy:


Pridajte svoj komentár