Syrovo-cesnakové mini bagetky

Ďalší skvelý recept na prípravu chrumkavého domáceho pečivo. Syrovo-cesnakové bagetky sú jednoduchým a pritom chutným pečivom, ktoré si zamilujete. Okrem syru môžete pridávať aj iné obľúbené ingrediencie a vytvoriť tak viaceré obmeny tohto skvelého receptu.

Potrebujeme:

1 lyžica sušeného droždia

½ lyžičky cukru

¼ šálky teplej vody

3 šálky hladkej múky

1 šálku teplej vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžicu cukru

½ lyžičky soli

1 ½ lyžice roztopeného masla

1 stúčik prelisovaného cesnaku

1/8 šálky nastrúhaného syru čedar

1/8 šálky nastúhaného parmezánu

Poznámka: môžeme použiť aj iné obľúbené syry

Postup:

V miske zmiešame droždie, ½ lyžičky cukru a ¼ šálky teplej vody. Počkáme približne 5-10 minút, kým nevystúpi kvások.

Vo väčšej miske zmiešame 2 šálky múky, teplú vodu, cukor, soľ a pridáme kvások. Všetky ingrediencie dôkladne premiešame a postupne pridávame zvyšnú múku. Vypracujeme hladké cesto.

Cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 12 približne rovnakých kúskov. Z nich vytvarujeme jednotlivé podlhovasté bagetky a necháme 15 minút podkysnúť.

Rúru nastavíme na 200 stupňov a pripravíme si plech, vystlaný papierom na pečenie.

V miske si zmiešame cesnak s rozpusteným maslom a potrieme každú bagetku. Nakoniec posypeme každý kúsok pripravenými syrmi.

Pečieme vo vyhriatej rúre približne 18 minút, kým nie sú bagetky na povrchu zlatisté.

Necháme chvíľu vychladiť a môžeme podávať. Bagetky sú najchutnejšie ešte teplé.

Prajeme vám dobrú chuť!