plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne viem, čo treba PRIDAŤ do cesta, aby boli TYČINKY dokonale chrumkavé a jemné vnútri: V obchode už nekupujem!

Tento recept je božský.

 

 

Chutné, chrumkavé, ľahko sa s cestom pracuje.

Piekla som prvú várku ráno, no kým som stihla odfotiť, domáci to zjedli. Toto je druhá várka…

A viete v čom spočíva chrumkavého syrového cesta?

 

 

V jednej prísade a tou je obyčajný ocot!

Potrebujeme:

35 dkg hladkej múky

25 dkg margarínu

2 dkg droždia

1 polievková lyžica octu

2 lyžičky soli (pridávam len jeden a pol lyžičky, pretože jem menej soli)

1 vrchovatá polievková lyžica kyslej smotany

1 žĺtok

10 dkg strúhaného syra

Postup:

 

 

Pripravíme si väčšiu misku.

Dáme do nej všetky suroviny.

Suroviny vymiesime na jednotné cesto.

 

 

Cesto prikryjeme potravinárskou fóliou.

Necháme 1 alebo 2 hodiny odležať v chladničke.

Ak chcete môžete dať do chladničky aj deň vopred.

 

 

Potom vyvaľkáme na hrúbku 4-5 mm.

Ja som rozvaľkala na tenšie a urobila pásiky.

Potrieme vajíčkom.

 

 

Syr si nastrúhame na hrubom strúhadle.

Posypeme strúhaným syrom atď. posypeme semienka.

 

 

Vložíme do pekáča.

A necháme pol hodiny odpočívať.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 20 minút.

 

 

Necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes