plny-hrniec_transparent_negativ.png

Odkedy som videla tento RECEPT, robím syrové slimáky na raňajky každý týždeň: Najjemnejšie cesto!

Pripravte si doma výborné pohostenie pre celú rodinu aj pre nečakanú návštevu.

Nadýchané a neskutočne jemné syrové hniezda, ktoré sa rozplývajú na jazyku.

 

 

Výnimočný recept na nadýchané syrové koláče z youtube kanála Rezepte von Sofia.

Potrebujeme:

250 ml mlieka

30 g kryštálového cukru

7 g sušeného droždia

1 vajce

30 ml rastlinného oleja

1 ČL soli

800 g múky

1 ČL rastlinného oleja

30 g masla

100 g syra

1 žĺtok

8 g maku

Postup:

 

 

Do hlbokej misky nalejeme mlieko.

Pridáme cukor, droždie a metličkou dôkladne vymiešame.

 

 

Potom pridáme vajce, olej, soľ a vyšľaháme.

Do zmesi cez sitko preosejeme múku a špachtľou premiešame.

 

 

Cesto preložíme na pomúčený stôl a rukami vymiesime.

Misu vymastíme olejom a vložíme cesto.

 

 

Misku prekryjeme fóliou a utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste asi hodinu.

Nakysnuté cesto miesime 5 minút.

 

 

Cesto rozdelíme na dve časti.

Vytvarujeme do veľkej gule.

 

 

Potom cesto rozvaľkáme.

Teraz potrieme rozpusteným maslom.

 

 

Cesto preložíme (viď video) a položíme na tanier.

Prekryjeme utierkou.

A necháme pôsobiť 20 minút.

 

 

Cesto rozvaľkáme.

Posypeme syrom a zvinieme do rolády.

 

 

Roládu rozdelíme na osem častí.

Rolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Vrch potrieme žĺtkom.

Nakoniec posypeme makom.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 25 minút pri teplote 180°C.

Po upečení môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes