Syrové slimáky podľa nového receptu

Tieto cesnakovo-tvarohové slimáky si určite zamilujete.

Ide o jednoduché a veľmi veľmi chutné pečivo na každú príležitosť.

Vynikajúci recept sme našli na stránke Appetizing.tv-Baking Recipes.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Cesto:

múka hladká – 500 g

mlieko – 250 ml

droždie – 10 g

cukor – 10 g

vajcia – 1 kus

zelená cibuľa – 10 g

soľ – 10 g

granulovaný cesnak – 5 g

mäkké maslo – 20 g

Náplň:

tvaroh alebo iný mäkký syr – 500 g

soľ – 10 g

kôpor – 10 g

Na potretie:

Vajce

Na posypanie:

Sezam

Postup:

Najskôr si pripravíme cesto:

 

 

V mlieku rozmiešame cukor a droždie.

Pridáme cesnak, vajce a premiešame.

Teraz pridáme múku a dobre premiešame, vmiešame aj rozpustené maslo.

Pridáme nadrobno nasekanú zelenú cibuľku.

 

 

Vymiesime jednotné cesto a necháme ho prikryté odpočívať 30 minút.

Cesto vyformujeme do tvaru valca a rozdelíme ho na 6 častí.

Každú vyformujeme do tvaru guličky.

Na pomúčenej doske rozvaľkáme každú guľku na tenkú placku.

Pripravíme si náplň:

 

 

Tvaroh zmiešame s vajíčkom, ochutíme soľou a pridáme nasekaný kôpor.

Dobre premiešame.

Náplň nanesieme na placku a zrolujeme.

Potom stočíme do tvaru slimáka.

 

 

Všetkých slimákov uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 20 minút odpočinúť pod utierkou.

Potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels