plny-hrniec_transparent_negativ.png

Syrové pagáčiky podľa slovenského video–receptu!

Máte chuť na vynikajúce slané pagáčiky s rýchlou a jednoduchou prípravou? Skúste tieto z bieleho jogurtu a syra.

 

 

Vynikajúci recept sme našli na youtube kanáli Cesminaz, kde nájdete množstvo skvelých video-receptov.

Pagáčiky sa nádherne lístkujú a chuťovo sú výborné.

Potrebujeme:

Cesto:

500 g hladká múka

200 g polohrubá múka

50 g maslo

4 PL grécky jogurt

3,5 dl mlieko

21 g droždie

1 ks žĺtok

Ďalej :

1 PL soľ

400 g strúhaný syr

100 g maslo

1 ks žĺtok

1 PL jogurt

podľa chuti kukuričný škrob

podľa chuti soľ

Na posypanie:

sezam

Postup:

Z uvedených surovín si vypracujeme polomäkké cesto.

Cesto sa musí oddeľovať od misky.

 

 

Cesto krátko vymiesime do bochníka a necháme na pomúčenej doske 30 minút kysnúť.

Kým cesto kysne, pripravíme si všetko ostatné čo budeme potrebovať.

Čiže strúhaný syr, maslo, škrob na vaľkanie, žĺtok a jogurt na potretie pagáčikov.

 

 

Nakysnuté cesto pomocou škrobu vyvaľkáme na veľký obdĺžnik.

Natrieme mäkkým maslom, posypeme syrom a osolíme.

Napokon cesto klasicky ako pri pagáčikoch poskladáme, jedine s jednou výnimkou a to, že medzi skladaním ho trochu poškrobíme, aby pekne lístkovalo.

 

 

Takto poskladané cesto necháme zakryté 30 minút kysnúť.

Po uplynutí času predošlý krok zopakujeme.

Čiže pagáčiky prekladáme dokopy 2x.

Pre lepšiu predstavu postupu si ručite pozrite video.

Keď cesto po druhom skladaní nakyslo, tak ho vyvaľkáme na hrúbku palca.

 

 

Formičkou vykrajujeme pagáčiky, pokladieme na plech.

Zakryté ich necháme ešte 15 minút podkysnúť.

Pred pečením ich potrieme žĺtkom zmiešaným s jogurtom a ozdobíme syrom.

Pagáčiky môžete tiež posypať sezamom.

 

Pagáčiky pečieme na 190 °C cca 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes