plny-hrniec_transparent_negativ.png

Syrové pagáčiky lenivej gazdinky: Zmiešajte, vykrojte a máte voľno, o všetko ostatné sa postará rúra!

Žiadne čakanie ani prekladanie cesta. Zmiešajte, vykrojte a pokojne si môžete otvoriť fľašu vína. Tieto pagáčiky sú ako zázrak.

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky

250 g masla alebo jeden tuk na pečenie

1 téglik kyslej smotany

1 bal. kypriaceho prášku

1 lyžičku soli

1 źĺtok

1 vajce na potretie a strúhaný syr na posypanie

Postup:

Všetky prísady na cesto (mali by mať izbovú teplotu) zmiešame, preložíme na pracovnú dosku, rozvaľkáme a vykrajujeme jednotlivé pagáčiky. Preložíme na plech vystlaný papierom, potrieme vajíčkom a posypeme syrom. Pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ketkes

Najlepšie recepty na dnes