Pôstny recept – chutné, zdravé a sýte fašírky: Uložte si a vyskúšajte náš recept, stojí za to!

Keď sa povie „fašírka“, určite sa vám vybaví kuracie alebo bravčové mäso.

No vedzte, že existuje aj pôstny variant fašírok, ktoré sú veľmi chutné a hlavne zdravé.

 

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Výnimočný recept z portálu iladies na úžasné bezmäsité fašírky.

Potrebujeme:

2-3 krajce chleba (nie čerstvého)

2 šálky bielej fazule

2 cibule

1 šálku ryže

1 šálku rastlinného oleja

6 strúčikov cesnaku

1 petržlen

1 mrkvu

100 g tvrdého syra

bobkový list (na dochutenie)

kôpor

petržlenovú vňať

50 g hladkej múky

soľ

Postup:

Nakrájame cibuľu, petržlen a mrkvu.

Fazuľu varíme v hrnci.

Po zovretí pridáme nakrájanú zeleninu, soľ a bobkový list.

 

 

 

 

Keď je fazuľa dobre uvarená, scedíme vodu do misky.

Vodu nevylievame.

Vyberieme z nej bobkový list a namočíme chlieb.

 

 

 

 

K namočenému chlebu pridáme rozdrvený cesnak.

Pridáme aj nasekaný kôpor, petržlenovú vňať a všetko premiešame so strúhaným syrom.

Všetky ingrediencie spolu zmiešame.

Rozšľaháme mixérom (alebo zomelieme mlynčekom).

 

 

 

Zo zmesi vytvarujeme fašírky.

Obalíme ich v múke.

Opražíme v oleji (môžeme ich aj upiecť v rúre).

Ryžu uvaríme vo vode z fazule.

Mali by nám ostať cca 3 šálky vody, ak nie, pridáme vodu.

 

 

 

Fašírky servírujeme s ryžou.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay