Kúpila som len tvrdý syr, mikroténové vrecko, plátky šunky a uvarila túto ROLKU: Zbláznila sa do nej celá rodina!

798 0

Syrovú roládu milujem. Pamätám si ju ešte z detstva, pretože ju moja mamina pripravovala vždy na sviatky.

U nás sa robil syr v mikroténovom sáčku, ale dá sa pripraviť na viacero spôsobov. Stačí si len vybrať, ktorý vám najviac vyhovuje.

Roláda z vrecka, ktorá sa vám nikdy nebude rozpadať

Potrebujeme:

400 g tvrdého syra

4 ks syrokrému

200 g masla

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 g nakrájanej šunky a plátky

soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Do väčšieho hrnca si dáme 2 – 3 litre vody. Do mikroténového sáčku – ale musí byť naozaj pevný – si dáme nakrájaný tvrdý syr na menšie kocky. Syr vložíme do vody a vodu rozvaríme.

Potom plameň stiahneme a varíme kým sa syr úplne nerozpustí.

Kým sa syr varí pripravíme si plnku. Vyšľaháme si maslo do peny a pridáme k nemu syrokrémy, prichutíme soľou a korením.

Syr ktorý sa nám medzičasom rozpustil vyberieme z vody a odstránime sáčok. Syr si dáme na pracovnú plochu a počkáme kým trochu zatuhne aby sa nám dobre vaľkal. Hneď sa nedá vaľkať lebo je veľmi mäkký. Ja ho párkrát poprekladám ako keď robíte pagáče a prekladáte cesto.

Potom ho vyvaľkáme asi na 3 mm a necháme poriadne vychladnúť. Až keď je syr chladný natierame plnku. Rozotrieme polovicu plnky poukladáme plátky šunky a na šunku rozotrieme druhú polovicu plnky, potom zrolujeme na pevno a zabalíme do fólie alebo do alobalu. Takto pripravenú roládu dáme do chladničky poriadne zatuhnúť.

Spôsob prípravy

Potrebujeme:

asi 6 plátkov syra

4 plátky šunky

4 uvarené vajíčka

2 syry v črievku

bylinky a vňaťka podľa chuti

Cheese, Grated, Discs, Raclette Cheese, Raclette, Gouda

Postup:

Plátky syra si naukladáme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.

Hrany syra dávajte jemne cez seba a dajte na chvíľku do rúry, aby sa syr pod vplyvom tepla spojil.

Následne ho môžete jemne popritláčať prstami, aby sa vytvoril kompaktný plát.

Navrch naukladáme šunku a plnku z varených vajíčok a taveného syra.

Jednoducho zmiešame pretlačené vajíčka so syrom, dochutíme bylinkami, či vňaťkou podľa chuti, môžeme jemne osoliť a okoreniť.

Rovnomerne navrstvíme na šunku a zrolujeme.

Dáme do chladničky stuhnúť aspoň na hodinu.

Nakrájame a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár