plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stačí zmiešať kefír s kyslou smotanou: Čo z toho o 2 dni vznikne dostane všetkých pri sviatočnom stole – každý zisťoval, kde som to kúpila!

Máte náhodou nadmernú kyslú smotanu a kefír?

 

 

Z týchto dvoch základných produktov môžete vyrobiť exkluzívny syr na tú najlepšiu syrovú nátierku pre vašich hostí.

Chutí naozaj nezameniteľne, u nás všetci zisťovali, kde som takúto dobrotu kúpila.

Je to úplne jednoduché, stačí sa len držať tohoto receptu!

 

 

Potrebujeme:

Kyslá smotana – 500 g

Kefír – 500 ml

Soľ – 1 lyžička

Ďalej:

Uhorka – 2 ks

 

 

Kôpor – 1/2 zväzku

Korenie – 1/4 lyžičky

Cesnak – 2 strúčiky

Olivový olej – 2 lyžice

Príprava krok za krokom:

Zmiešajte kefír s kyslou smotanou a soľou.

Zmes preložte na gázu (používame gázu preloženú na 4 vrstvy).

 

Suspenziu nechajte 1-2 hodiny odstáť, aby prebytočná tekutina mohla odtiecť.

Preneste gázu na cedník.

Zaťažte a dajte do chladničky na 1-2 dni.

Nezabudnite, že prebytočnú tekutinu môžete použiť napríklad pri príprave cesta.

 

 

K výslednej hmote pridajte nastrúhanú uhorku, nakrájanú kôprom, cesnak, korenie a olivový olej.

Dobre premiešajte.

 

 

Verte, že z tejto zmesi vznikne jedna fantasticky chutná syrová nátierka na chlebíky a jednohubky.

Môžete ju pripraviť naozaj na desiatky úžasných spôsobov, tento ale odporúčame všetkými desiatimi.

 

 

Video:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes