Stačí zmiešať kefír s kyslou smotanou: Čo z toho o 2 dni vznikne dostane všetkých pri sviatočnom stole – každý zisťoval, kde som to kúpila!

1024 0

Máte náhodou nadmernú kyslú smotanu a kefír? Z týchto dvoch základných produktov môžete vyrobiť exkluzívny syr na tú najlepšiu syrovú nátierku pre vašich hostí. Chutí naozaj nezameniteľne, u nás všetci zisťovali, kde som takúto dobrotu kúpila. Je to úplne jednoduché, stačí sa len držať tohoto receptu!

Potrebujeme:

Kyslá smotana – 500 g

Kefír – 500 ml

Soľ – 1 lyžička

Ďalej:

Uhorka – 2 ks

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Kôpor – 1/2 zväzku

Korenie – 1/4 lyžičky

Cesnak – 2 strúčiky

Olivový olej – 2 lyžice

Príprava krok za krokom:

Zmiešajte kefír s kyslou smotanou a soľou, zmes preložte na gázu (používame gázu preloženú na 4 vrstvy).


Suspenziu nechajte 1-2 hodiny odstáť, aby prebytočná tekutina mohla odtiecť.

Preneste gázu na cedník, zaťažte a dajte do chladničky na 1-2 dni. Nezabudnite, že prebytočnú tekutinu môžete použiť napríklad pri príprave cesta.

K výslednej hmote pridajte nastrúhanú uhorku, nakrájanú kôprom, cesnak, korenie a olivový olej. Dobre premiešajte. Verte, že z tejto zmesi vznikne jedna fantasticky chutná syrová nátierka na chlebíky a jednohubky. Môžete ju pripraviť naozaj na desiatky úžasných spôsobov, tento ale odporúčame všetkými desiatimi.

Video:

Témy:


Pridajte svoj komentár