plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moje deti zbožňujú vyprážaný syr: Namiesto nezdravého jedla nasiaknutého olejom som ho vyskúšala pripraviť v rúre, drobci sa ho nevedeli dojesť!

Toto jedlo je celkom bez vyprážania, stačí, ak ho pokvapkáte trochou rozpusteného masla.

Tento nápad som dostala cez prázdniny, kedy stále drankali vyprážaný syr na obed. Ja som si povedala, že skúsim niečo zdravšie a prišla mi do rany aj zvyšná zemiakové kaša z večera, ktorú som výborne využila. Toto jedlo je celkom bez vyprážania, stačí, ak ho pokvapkáte trochou rozpusteného masla.

Potrebujeme:

2 šálky zemiakovej kaše

asi 200 g syra nakrájaného na kocy

100 g šunky nakrájanej nadrobno

Na obalenie:

Rozšľahané vajcia

Strúhanku

Maslo

Postup:

V miske zmiešame kašu, syr aj šunku – pridáme aj soľ a korenie podľa chuti. Vypracujeme jednotnú hmotu z ktorej formujeme jednotlivé kúsky (ideálne hrubšie placky), ktoré obaľujeme najskôr v rozšľahanom vajíčku a potom v strúhanke.

Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme rozpusteným maslom a vo vyhriatej rúre (asi na 1800-190 stupňov) pečieme dozlatista. K tomuto syru už netreba nič pridávať – ja podávam len s so zeleninovým šalátom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes