plny-hrniec_transparent_negativ.png

Finta, ako pripraviť chutný vyprážaný syr bez smaženia: Nemusíte stáť pri panvici, nevyteká a neprská masť

Ďakujem za tento skvelý recept!

Ďalší perfektný recept podľa pani Milky Ragánovej.

Je výborný a ako sama píše : „Nemusíte stáť pri peci, nevyteká vám, neprská masť, len nachystáte, rozdelíte, dáte piecť a čakáte“…to je všetko.

Ďakujem za tento skvelý recept!

 

 

Potrebujeme:

Do ôsmich misiek na polievku:

80 dkg tvrdého syra EIDAM

8 vajíčok

40 dkg šunky

Na vysypanie a vymastenie misiek:

strúhanku

olej

 

 

Na podávanie:

Šalát

Zemiaky

Hranolky

Prípadne čerstvé pečivo

 

Postup:

Najprv si vymastíme misky.

A vysypeme ich riadne strúhankou.

 

zdroj: Milka Ragánová

 

Potom si nastrúhame syr.

Rovnako nastrúhame aj šunku.

Polovicu syra rozdelíme do misiek.

 

 

Na neho uložíme polovicu nastrúhanej šunky.

Na ňu vyklepeme po jednom vajíčku pekne do stredu.

Zasypeme druhou polovicou šunky.

 

 

 

 

zdroj: Milka Ragánová

 

Na ňu dáme druhú polovicu syra.

Takto pripravené misky uložíme na pekáč, do ktorého sme naliali vodu.

Dáme zapiecť do rúry na 200°C.

Necháme piecť cca na 20-25 minút.

Treba sledovať – jedlo je prirpavené, keď sa syr spojí a zružovie.

 

zdroj: Milka Ragánová

 

Misky vyberieme, necháme trochu postáť.

Obrátime ich na tanier.

Polejeme tatárskou omáčkou.

Podávame s opekanými zemiakmi, hranolkami a šalátom.

 

zdroj: Milka Ragánová

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes