plny-hrniec_transparent_negativ.png

Sypaný tvarohový koláč „Bez cesta“: Stačí len nasypať na plech a viac sa nemusíte starať!

Dobrý deň, chcem vám dať do pozornosti recept od veľmi šikovnej pani Kamily, ako sama píše, tento koláčik nemá chybu, vyskúšala som ho raz a odvtedy u nás doma rozvoniava pravidelne.

Dobrý deň, chcem vám dať do pozornosti recept od veľmi šikovnej pani Kamily, ktorý som našla na portály minibazar. Ako sama píše, tento koláčik nemá chybu, vyskúšala som ho raz a odvtedy u nás doma rozvoniava pravideľne. Je úplne jednoduchý a všetko stačí len nasypať na plech a vložiť do rúry. Minimum špinavého riadu aj námahy. Odporúčam aj ďalšie recepty Pani Kamily, všetky sú výborné a vždy podaria.

Julka M.

Potrebujeme:

Sypká zmes:

3 šálky hladkej múky

1 šálku cukru krupice

1 bal. vanilkového cukru

1 bal. prášku do pečiva

125 g masla

Náplň:

3 tvarohy – v papieri a nie vo vaničke

1 vajce

1 šálku kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

500 ml mlieka

Voliteľné:

Hrozienka

Postup:

Plech na pečenie vyložíme papierom. V miske zmiešame všetky sypké prísady – múku, oba druhy cukru a prášok do pečiva. ½ zmesi rovnomerne nasypeme na plech

Na náplň zmiešame všetky prísady – tvaroh, mlieko a cukor, vajce aj vanilkový cukor. Zmes bude podobnej konzistencie ako redší jogurt. Teraz túto zmes pomocou naberačky navrstvíme na sypkú zmes, pokračujeme zvyškom sypkej zmesi a na vrch rovnomerne rozložíme na plátky nakrájané maslo. Maslo sa počas pečenia rozpustí a krásne rozprestrie po celom povrchu. Ak použijete hrozienka, nasypte na tekutú zmes.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30-40 minút.

Celý recept nájdete TU.

titulná foto: reprofoto minibazar

Najlepšie recepty na dnes