plny-hrniec_transparent_negativ.png

Sypaný koláč “Bez cesta”: Stačí len nasypať na plech, uložiť ovocie a viac sa nemusíte starať!

Výborný koláčik bude hviezdou celej jahodovej sezóny. nemusíte miešať žiadne cesto, stačí len nasypať na plech, pridať náplň a dáte piecť - to je všetko!

Výborný koláčik bude hviezdou celej jahodovej sezóny. nemusíte miešať žiadne cesto, stačí len nasypať na plech, pridať náplň a dáte piecť – to je všetko!

Potrebujeme:

3 hrnčeky polohrubej múky,

1 hrnček cukru,

1 prášok do pečiva,

1 bal. škoricového cukru,

1 Palmarin alebo maslo

Plnka:

2 mäkké tvarohy,

2 vajcia,

1 hrnček cukru – prípadne menej,

1 vanilkový cukor,

jahody ( čerstvé, alebo jahodový kompót )

Postup:

Do misky dáme múku, cukor, pridáme prášok do pečiva, škoricu a dobre premiešame.Tvaroh zmiešame s vajíčkami, s cukrom a s vanilkovým cukrom. Tvaroh zmiešame s vajíčkami, s cukrom a s vanilkovým cukrom.

Polovicou Palmarínu si vymastíme plech a nasypeme polovicu sypkej zmesi.

Nalejeme tvarohovú plnku a rozotrieme. Pridáme nakrájané jahody. Nasypeme druhú polovicu sypkej zmesi a navrch poukladáme na plátky nakrájanú druhú polovicu Palmarínu. Pečieme približne 40 minút. Poprášime práškovým cukrom a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes