plny-hrniec_transparent_negativ.png

Sypaný koláč “Bez cesta”: Stačí len nasypať na plech, uložiť ovocie a viac sa nemusíte starať!

Výborný koláčik bude hviezdou celej jahodovej sezóny. nemusíte miešať žiadne cesto, stačí len nasypať na plech, pridať náplň a dáte piecť - to je všetko!

Výborný koláčik bude hviezdou celej jahodovej sezóny. nemusíte miešať žiadne cesto, stačí len nasypať na plech, pridať náplň a dáte piecť – to je všetko!

 

 

Koláč len uložíte a nasypete v jednotlivých vrstvách rovno na plech.

Žiadne miesenie ani šľahanie cesta.

Všetko pripravíte naozaj rýchlo a jednoducho.

 

 

Navyše, výsledok je veľmi lahodný a šťavnatý.

Potrebujeme:

3 hrnčeky polohrubej múky,

1 hrnček cukru,

1 prášok do pečiva,

1 bal. škoricového cukru,

1 Palmarin alebo maslo

Plnka:

 

2 mäkké tvarohy,

2 vajcia,

1 hrnček cukru – prípadne menej,

1 vanilkový cukor,

jahody ( čerstvé, alebo jahodový kompót )

Postup:

Cesto:

Do misky dáme múku, cukor, pridáme prášok do pečiva, škoricu.

 

 

Dobre premiešame.

Tvarohová zmes:

Tvaroh zmiešame s vajíčkami, s cukrom a s vanilkovým cukrom.

 

 

Polovicou Palmarínu si vymastíme plech.

Teraz ideme vrstviť koláč:

Nasypeme polovicu sypkej zmesi.

 

 

Nalejeme tvarohovú plnku a rozotrieme.

Pridáme nakrájané jahody.

Nasypeme druhú polovicu sypkej zmesi a navrch poukladáme na plátky nakrájanú druhú polovicu Palmarínu.

 

 

Pečieme približne 40 minút.

Poprášime práškovým cukrom a môžeme podávať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes