plny-hrniec_transparent_negativ.png

5 minút a už sa pečie: Svokra ma naučila tento kúzelný koláč BEZ VAJEC – je vynikajúci, šťavnatý a úplne bez práce!

Tento koláč netreba šľahať, nejde doň žiadne vajíčko a chutí vynikajúco. Všetko len zmiešate metličkou a už sa pečie. Nakoniec len prelejeme polevou a vynikajúci dezert je na svete.

Tento koláč netreba šľahať, nejde doň žiadne vajíčko a chutí vynikajúco. Všetko len zmiešate metličkou a už sa pečie. Nakoniec len prelejeme polevou a vynikajúci dezert je na svete. Recept od mojej vynikajúcej svokry.

Potrebujeme:

250 g múka hladká

250 g múka celozrnná hladká

400 g cukor trstinový škorica

1 ks prášok do perníka

600 ml mlieko

250 ml olej

50 g kakao

Na potretie:

podľa chuti džem

Poleva:

100 g čokoláda horká

70 g CERA – stužený tuk

1 PL olej

Postup:

Suroviny všetky spolu vymiešame metličkou a dáme upiecť na plech vystlaný papierom na pečenie. Po upečení horúci potrieme džemom, ja som použila ríbezľový. Po vychladnutí potrieme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme roztopením všetkých surovín nad parou, alebo rozpustením v mikrovlnke.

Najlepšie recepty na dnes