plny-hrniec_transparent_negativ.png

5 minút a už sa pečie: Svokra ma naučila tento kúzelný koláč BEZ VAJEC – je vynikajúci, šťavnatý a úplne bez práce!

Tento koláč netreba šľahať, nejde doň žiadne vajíčko a chutí vynikajúco. Všetko len zmiešate metličkou a už sa pečie. Nakoniec len prelejeme polevou a vynikajúci dezert je na svete.

Tento koláč netreba šľahať, nejde doň žiadne vajíčko a chutí vynikajúco.

 

 

Všetko len zmiešate metličkou a už sa pečie.

Nakoniec len prelejeme polevou a vynikajúci dezert je na svete.

Recept od mojej vynikajúcej starkej.

Potrebujeme:

250 g múka hladká

250 g múka celozrnná hladká

cca 300 g cukor

1 ks prášok do perníka

600 ml mlieko

250 ml olej

50 g kakao

Na potretie:

podľa chuti džem

Poleva:

 

 

100 g čokoláda horká

70 g CERA – stužený tuk

1 PL olej

Postup:

Príprava je cesta nemôže byť jednoduchšia:

 

 

Do misky nalejeme mlieko, pridáme cukor a olej.

Preosejeme múku.

Pridáme prášok do perníka a kakao.

 

 

Jednoducho toto všetko pomocou varešky premiešame.

Vznikne nám jednotné a haldké cesto.

 

 

Cesto nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu.

Prípadne môžete použiť aj papier na pečenie – je to na vás.

Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút – treba sledovať.

 

 

Je dobré koláčik skontrolovať špáradlom.

Po upečení horúci potrieme džemom, ja som použila ríbezľový.

 

 

Po vychladnutí potrieme čokoládovou polevou.

Tú si pripravíme roztopením všetkých surovín nad parou, alebo rozpustením v mikrovlnke.

 

 

Hototo – môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes