Svokra ma naučila piecť tento finančne nenáročný chlieb: Najlepší recept na mäkký chlebík!

Pripravte si doma zdravý biely chlieb, na ktorý vám stačí len zopár základných ingrediencií.

Samotný recept je veľmi jednoduchý a nie je zdĺhavý – vôňa z čerstvo napečeného chleba sa bude šíriť celou ulicou.

 

 

Najjednoduchší recept na lahodný a voňavý domáci chlieb z youtube kanála Schnell Lecker Kochen.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

400 ml vody

2 PL kryštálového cukru

10 g sušeného droždia

40 ml slnečnicového oleja

600 g pšeničnej múky

1 ČL soli

Postup:

Do hlbokej misy nalejeme teplú vodu.

Pridáme cukor, droždie a metličkou dôkladne premiešame.

 

 

Potom nalejeme olej a zamiešame.

Cez sitko preosejeme 500 g múky.

 

 

Do zmesi pridáme lyžičku soli a premiešame.

Preosejeme zvyšných 100 g múky a vymiesime cesto.

 

 

Cesto musíme miesiť asi 5 minút.

Potom ho preložíme na stôl a ďalej miesime.

 

 

Misku potrieme olejom a vložíme cesto.

Potom misku prekryjeme fóliou, utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 40 minút.

 

 

Nakysnuté cesto vyberieme a vymiesime na stole.

Potom cesto rozdelíme na dve časti a vymiesime prstami.

 

 

Cesto zrolujeme, stlačíme, opäť zrolujeme a okraje prištipneme (viď video).

Potom premiesime prstami, naposledy zrolujeme a prištipneme okraje (viď video).

 

 

Cesto poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút.

 

 

Vrch cesta potrieme vodou a spravíme zárez.

Posypeme múkou, vložíme do rúry a pečieme 20-25 minút pri teplote 200°C.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Video návod nájdete TU

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels