plny-hrniec_transparent_negativ.png

Svieži citrónový koláč

Na piatkové popoludnie sme si pre vás pripravili skutočnú lahôdku – delikátny citrónový koláčik s jemným smotanovým cestom a úžasnou ovocnou náplňou. Tú chuť si jednoducho zamilujete!

Potrebujeme:

250 g kyslej smotany

110 g roztopeného masla

1 lyžička jedlej sódy

2 šálky hladkej múky

1 ½ citrónu

1 šálka kr. cukru

1 žĺtok

Práškový cukor na posypanie

Postup:

V miske vymiešame dohladka kyslú smotanu, jedlú sódu a rozpustené maslo. Postupne pridávame múku a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Cesto rozdelíme na 2 časti.

Citróny nakrájame na menšie kúsky a spolu s kôrou ich v mixéry rozmixujeme na hladké pyré. Do pyré pridáme cukor a premiešame.

Na dno tortovej formy rovnomerne vtlačíme ½ rozvaľkaného cesta. Na cesto nanesieme citrónové pyré a vrch prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta.

Povrch koláča potrieme rozšľahaným žĺtkom a popicháme vidličkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 30 minút.

Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes