plny-hrniec_transparent_negativ.png

Sviatočný šalát odkukaný od šéfkuchára – konečne náhrada za ťažké majonézové šaláty: Chutí aj najväčším jedákom a nebude vám z neho ťažko!

Tento šalát chutí celej rodine, klasiku s majonézou už pár rokov nerobím. tento šalátik je lahodný, ľahký a určite vám po ňom nebude ťažko. Šalát mám relácie o varené od šéfkuchára. Ešte musím povedať, že on nepoužil sterilizovanú zmes hrášok, kukurica, mrkva, ale všetko si pekne uvaril. Ja používam sterilizovanú zeleninu.

Tento šalát chutí celej rodine, klasiku s majonézou už pár rokov nerobím. tento šalátik je lahodný, ľahký a určite vám po ňom nebude ťažko. Šalát mám relácie o varené od šéfkuchára. Ešte musím povedať, že on nepoužil sterilizovanú zmes hrášok, kukurica, mrkva, ale všetko si pekne uvaril. Ja používam sterilizovanú zeleninu.

Potrebujeme:

2 kg zemiakov – uvaríme klasicky v šupke

10 ks kyslé uhorky

2-3 lyžice horčice

500 g zaváraný hrášok mrkva a kukurica

300 g biely grécky jogurt (2 alebo 10%)

3 vajcia uvarené natvrdo

1 cibuľa

Soľ mleté čierne korenie

Postup:

V šupke uvarené zemiaky si očistíme a pretlačíme, alebo nakrájame ako zvyčajne – dáme do misy a pridáme aj nakrájané vajíčka, uhorky, scedenú zeleninu.

Cibuľu si zľahka opražíme na panvici a pridáme do šalátu. Joguurt si zmiešame s horčicou, ochutíme koreím, soľou a kvapkou citrónovej šťavy, – primiešame k zelenine a ešte podľa vkusu dosolíme, dokoreníme.

Môžeme podávať.

prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes