Sviatočný šalát odkukaný od šéfkuchára – KONEČNE náhrada za ťažké majonézové šaláty: Chutí aj najväčším jedákom a nebude vám z neho ťažko!

Tento šalát chutí celej rodine, klasiku s majonézou už pár rokov nerobím. tento šalátik je lahodný, ľahký a určite vám po ňom nebude ťažko. Šalát mám relácie o varené od šéfkuchára. Ešte musím povedať, že on nepoužil sterilizovanú zmes hrášok, kukurica, mrkva, ale všetko si pekne uvaril. Ja používam sterilizovanú zeleninu.

Tento šalát chutí celej rodine, klasiku s majonézou už pár rokov nerobím. tento šalátik je lahodný, ľahký a určite vám po ňom nebude ťažko. Šalát mám relácie o varené od šéfkuchára.

 

 

Ešte musím povedať, že on nepoužil sterilizovanú zmes hrášok, kukurica, mrkva, ale všetko si pekne uvaril.

Ja používam sterilizovanú zeleninu.

...

Potrebujeme:

2 kg zemiakov – uvaríme klasicky v šupke

10 ks kyslé uhorky

2-3 lyžice horčice

500 g zaváraný hrášok mrkva a kukurica

 

 

300 g biely grécky jogurt (2 alebo 10%)

3 vajcia uvarené natvrdo

1 cibuľa

Soľ mleté čierne korenie

Postup:

Zemiaky si uvaríme v šupke v zľahka osolenej vode.

 

 

V šupke uvarené zemiaky si očistíme.

Pretlačíme, alebo nakrájame ako zvyčajne.

Dáme do misy.

Pridáme aj nakrájané vajíčka, uhorky, scedenú zeleninu.

Cibuľu si zľahka opražíme na panvici a pridáme do šalátu.

 

 

Pripravíme si zálievku.

Jogurt si zmiešame s horčicou.

Ochutíme koreím, soľou a kvapkou citrónovej šťavy.

Primiešame k zelenine a ešte podľa vkusu dosolíme, dokoreníme.

Môžeme podávať.

prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay