Môj najobľúbenejší recept na šalátik, ktorý sa hodí na slávnostné ale aj všedné príležitosti. Vyskúšajte ho napríklad ako chutnú a rýchlu večeru! :-)
Potrebujeme (na 6 porcií):
600 g kuracích rezňov prsných
400 g paradajok
1-2 čerstvé uhorky
1 menšiu konzervu sterilizovaného hrachu
1 menšiu kenzervu sterilizovanej kukurice
Na prípravu mäska:
100 ml mlieka
1 strúčik cesnaku
Soľ, čierne mleté korenie
1 lyžicu olivového oleja
Na zálievku:
450 g kyslej smotany s nižším obsahom tuku
1 lyžičku horčice
4 strúčiky cesnaku
Soľ, bazalku, korenie
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na prúžky a namočíme do mlieka v ktorom sme rozmiešali pretlačený cesnak, soľ a korenie. Necháme takto marinovať aspoň 1 hodinu.
Paradajky a uhorky nakrájame na kocky. Marinované mäso zľahka osolíme, okoreníme, a orestujeme na troche oleja.potom podlejeme trochou vody a dusíme domäkka.
Čerstvú zeleninu zmiešame so sterilizovanou zeleninou, mäsom, a premiešame. V miske zmiešame smotanu s horčicou, koreninami, pretlačeným cesnakom a osolíme. Môžeme pridať aj najemno nakrájanú petržlenovú vňať. Pridáme do zeleninovo-mäsovej zmesi a vložíme odpočinúť do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty