Sviatočný šalát s extra šťavnatým kuracím mäskom, zeleninou a lahodnou smotanovo-horčicovou zálievkou!

Môj najobľúbenejší recept na šalátik, ktorý sa hodí na slávnostné ale aj všedné príležitosti. Vyskúšajte ho napríklad ako chutnú a rýchlu večeru! :-)

Môj najobľúbenejší recept na šalátik, ktorý sa hodí na slávnostné ale aj všedné príležitosti. Vyskúšajte ho napríklad ako chutnú a rýchlu večeru! :-)

Potrebujeme (na 6 porcií):

600 g kuracích rezňov prsných

400 g paradajok

1-2 čerstvé uhorky

1 menšiu konzervu sterilizovaného hrachu

1 menšiu kenzervu sterilizovanej kukurice

...

Na prípravu mäska:

100 ml mlieka

1 strúčik cesnaku

Soľ, čierne mleté korenie

1 lyžicu olivového oleja

Na zálievku:

450 g kyslej smotany s nižším obsahom tuku

1 lyžičku horčice

4 strúčiky cesnaku

Soľ, bazalku, korenie

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na prúžky a namočíme do mlieka v ktorom sme rozmiešali pretlačený cesnak, soľ a korenie. Necháme takto marinovať aspoň 1 hodinu.

Paradajky a uhorky nakrájame na kocky. Marinované mäso zľahka osolíme, okoreníme, a orestujeme na troche oleja.potom podlejeme trochou vody a dusíme domäkka.

Čerstvú zeleninu zmiešame so sterilizovanou zeleninou, mäsom, a premiešame. V miske zmiešame smotanu s horčicou, koreninami, pretlačeným cesnakom a osolíme. Môžeme pridať aj najemno nakrájanú petržlenovú vňať. Pridáme do zeleninovo-mäsovej zmesi a vložíme odpočinúť do chladničky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty