Cesto je nadýchané, ľahké a božsky lahodné.
Recept na jogurtovú piškótu je jednoduchý, no aby bol dokonalý, oplatí sa využiť tento odveký postup.
Ukážeme vám trik!
Fantastický recept na najlahodnejšiu piškótu z portálu ripost.
Aby bola piškóta dokonalá, veľa závisí od kvality surovín a tiež miešania.
Napríklad nie je dobré miešať kuchynským robotom, pretože sa cesto ľahko rozpadne.
V minulosti neexistoval ani papier na pečenie, oplatí sa ho odložiť aj teraz.
Formu jednoducho potrieme tukom, maslom alebo margarínom, aby sa piškóta neprilepila.
Na perfektnú jogurtovú piškótu potrebujeme:
1 hrnček prírodného jogurtu
3 šálky hladkej múky
2 šálky kryštálového cukru
1/2 pohára rastlinného oleja
1 balenie prášku do pečiva
3 vajcia
Postup:
Na začiatku oddelíme žĺtky od bielkov.
Žĺtky vymiešame s cukrom.
Potom pridáme olej a jogurt.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Penu z bielkov potom opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi.
Vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Pri zostavovaní cesta pracujeme opatrne, aby bolo čo najvzdušnejšie.
Formu na pečenie vymastíme maslom a posypeme múkou.
Potom do nej nalejeme cesto.
Na vrch môžeme pridať ovocie.
Môžeme použiť napríklad mrazené alebo zavárané čerešne, broskyne alebo dokonca pomaranče, či banány.
Rúru predhrejeme na 180°C.
Keď je rúra horúca, vložíme cesto a pečieme 20 minút do zlatista.
Pomocou testu špajľou skontrolujeme, či je dobre upečené.
Počas prvých 10-15 minút pečenia je dôležité rúru neotvárať, pretože sa cesto môže zraziť!
Prajeme vám dobrú chuť!