plny-hrniec_transparent_negativ.png

Moja mama má RECEPT na starodávnu hrnčekovú piškóta podľa našich babičiek: Toto je prastaré TAJOMSTVO!

Cesto je nadýchané, ľahké a božsky lahodné.

Recept na jogurtovú piškótu je jednoduchý, no aby bol dokonalý, oplatí sa využiť tento odveký postup.

Ukážeme vám trik!

 

 

Fantastický recept na najlahodnejšiu piškótu z portálu ripost.

Aby bola piškóta dokonalá, veľa závisí od kvality surovín a tiež miešania.

Napríklad nie je dobré miešať kuchynským robotom, pretože sa cesto ľahko rozpadne.

 

 

V minulosti neexistoval ani papier na pečenie, oplatí sa ho odložiť aj teraz.

Formu jednoducho potrieme tukom, maslom alebo margarínom, aby sa piškóta neprilepila.

 

 

Na perfektnú jogurtovú piškótu potrebujeme:

1 hrnček prírodného jogurtu

3 šálky hladkej múky

2 šálky kryštálového cukru

1/2 pohára rastlinného oleja

1 balenie prášku do pečiva

3 vajcia

 

 

Postup:

Na začiatku oddelíme žĺtky od bielkov.

Žĺtky vymiešame s cukrom.

 

 

Potom pridáme olej a jogurt.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

 

 

Penu z bielkov potom opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi.

Vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

 

 

Pri zostavovaní cesta pracujeme opatrne, aby bolo čo najvzdušnejšie.

Formu na pečenie vymastíme maslom a posypeme múkou.

 

 

Potom do nej nalejeme cesto.

Na vrch môžeme pridať ovocie.

 

 

Môžeme použiť napríklad mrazené alebo zavárané čerešne, broskyne alebo dokonca pomaranče, či banány.

Rúru predhrejeme na 180°C.

 

 

Keď je rúra horúca, vložíme cesto a pečieme 20 minút do zlatista.

Pomocou testu špajľou skontrolujeme, či je dobre upečené.

 

 

Počas prvých 10-15 minút pečenia je dôležité rúru neotvárať, pretože sa cesto môže zraziť!

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes