plny-hrniec_transparent_negativ.png

Švédsky uhorkový šalátik, ktorý netreba zavárať: V lete sa ho nebudete vedieť dojesť!

Výborná letná príloha, ktorú miluje celá rodina. Ja robím každý rok a mám s ním veľký úspech. Berieme dokonca aj na dovolenku a na grilovačkách samozrejme nemôže chýbať.

Výborná letná príloha, ktorú miluje celá rodina. Ja robím každý rok a mám s ním veľký úspech. Berieme dokonca aj na dovolenku a na grilovačkách samozrejme nemôže chýbať.

Potrebujeme:

2 kg uhoriek

500-600 g cibule

Na nálev:

600 ml vody

300 320 ml cukru (merala som v odmerke na vodu :-))

50 ml soli (rovnako merané v odmerke)

200 ml octu

2 lyžičky horčice

1 lyžičku borkénu

½ lyžičky kyseliny citrónovej

Postup:

Uhorku umyjeme a oba konce odrežeme a treba ochutnať, aby neboli uhorky horké. Cibuľu očistíme obe zeleniny nastrúhame na tenké plátky a zľahka premiešame.

Pripravíme si tekutú zmes – všetky prísady jednoducho zmiešame – nevaríme, práve naopak, nalejeme na zeleninu, premiešame, prikryjeme a necháme na chladnom mieste 24 hodín odstáť.

Zmes navrstvíme do čistých pohárov, dolejeme šťavou, prikryjeme celofánom a dobre zatvoríme. Skladujeme na chladnejšom mieste.

zdroj: civilhir

Najlepšie recepty na dnes