plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na zimu som pripravila aj ŠVÉDSKY uhorkový šalát: Je veľmi chutný, dlho vydrží a NETREBA ho sterilizovať!

Výborná letná príloha, ktorú miluje celá rodina. Ja robím každý rok a mám s ním veľký úspech. Berieme dokonca aj na dovolenku a na grilovačkách samozrejme nemôže chýbať.

Výborná letná príloha, ktorú miluje celá rodina.

 

 

Ja robím každý rok a mám s ním veľký úspech.

Berieme dokonca aj na dovolenku a na grilovačkách samozrejme nemôže chýbať.

Šalátik dlho vydrží a netreba ho ani sterilizovať.

 

 

Pripravuje sa úplne na studeno!

Potrebujeme:

2 kg uhoriek

500-600 g cibule

Na nálev:

 

 

600 ml vody

300 320 ml cukru (merala som v odmerke na vodu :-))

50 ml soli (rovnako merané v odmerke)

200 ml octu

2 lyžičky horčice

1 lyžičku borkénu

½ lyžičky kyseliny citrónovej

Postup:

Uhorky umyjeme.

 

 

Oba konce odrežeme a treba ochutnať, aby neboli uhorky horké.

Cibuľu očistíme.

 

 

Obe zeleniny nastrúhame na tenké plátky.

Zľahka premiešame.

 

 

Pripravíme si tekutú zmes:

Všetky prísady jednoducho zmiešame.

 

 

Nevaríme, práve naopak, nalejeme na zeleninu a premiešame.

Prikryjeme.

Necháme na chladnom mieste 24 hodín odstáť.

Potom zmes navrstvíme do čistých pohárov.

 

 

Dolejeme šťavou a prikryjeme celofánom.

Dobre zatvoríme.

Skladujeme na chladnejšom mieste.

 

 

Podávame ako osviežujúcu prílohu.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes