plny-hrniec_transparent_negativ.png

ŠVÉDSKY tvarohový koláč: ULTRA jednoduchý a rýchly recept, všetko stačí len nasypať na plech a dať do rúry!

Už ste niekedy skúsili Švédsky tvarohový koláč? Je fantasticky chutný a skutočne ultra jednoduchý.

 

 

Určite skúste tento vynikajúci domáci recept.

Výborný recept sme našli na kanáli Český rozhlas a jeho autorkou je pani Adéla Štefanková.

Potrebujeme:

3 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček cukru

1 prášok do pečiva

Štipka soli

Tvarohová náplň:

 

 

750 g tvarohu

3 vajcia

1 hrnček cukru

500 ml mlieka

1 lyžica kokosu

Ďalej:

Hrsť hrozienok

Rum

140 g rozpusteného masla

Postup:

Do misky si nasypeme múku, cukor aj prášok do pečiva.

 

 

Dobre premiešame.

Zmes rozdelíme na polovicu.

Nachystáme si plech na pečenie

 

 

Plech vymastíme maslom – maslom nešetríme.

Na plech nasypeme ½ sypkej zmesi.

Pripravíme si krém:

 

 

V miske zmiešame tvaroh z vaničky, 3 vajcia, cukor, mlieko a lyžicu kokosu.

Pomocou šľahača prešľaháme tak, aby sa všetky prísady spojili.

Tvarohovú zmes rovnomerne nalejeme na sypkú zmes.

 

 

Na tvarohovú zmes rozložíme hrozienka naložené v rume.

Na vrch rovnomerne rozsypeme zvyšok sypkej zmesi.

 

 

Teraz pomocou lyžičky na vrch navrstvrstvíme rozpustené maslo.

Pečieme pri teplote 160 stupňov 65 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes