plny-hrniec_transparent_negativ.png

Švédska mandľová maškrta ako v IKEA: Len 3 prísady na cesto a žiadna múka – zbláznila sa do nej celá rodina (RECEPT)!

Vynikajúci recept na tradičný švédsky dezert s jemného cesta a maslového krému. Je tak fantastický, že naň chodíme pravidelne do obchodu Ikea, avšak v tomto období si ho môžete ľahko pripraviť aj doma podľa receptu z youtube. 

Vynikajúci recept na tradičný švédsky dezert s jemného cesta a maslového krému. Je tak fantastický, že naň chodíme pravidelne do obchodu Ikea, avšak v tomto období si ho môžete ľahko pripraviť aj doma podľa receptu z youtube.

Potrebujeme:

Cesto:

4 bielka

140 g mandlí

80 g kr. cukru

Náplň:

4 žĺtky

70 gramov kr cukru

4 g vanilkového cukru

100 ml smotany na šľahanie

125 g masla

50 g mandľových vločiek na posypanie

Ďalej:

Forma na pečenie: 20 cm

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.

Bielky vyšľaháme so štipkou soli a s cukrom na sneh.

Do snehu ručne vmiešame orechy.

Bielkové cesto rozdelíme na polovicu.

Každú časť cesta navrstvíme do samostatnej formy vystlanej papierom na pečenie.

Pečieme 20 – 25 min pri 180 C.

Necháme vychladnúť, potom opatrne oddelíme od okrajov formy a vyberieme.

Na krém si metličkou zmiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme smotanu a preložíme na plameň. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme pod fóliou vychladnúť.

Zmäknuté maslo našľaháme a potom po častiach zašľaháme žĺtkový krém.

Krém natrieme medzi vychladnuté láty cesta a vrch dezerta ozdobíme zvyškom krému.

Nakoniec si na suchej panvici opečieme mandle.

Mandle použijeme po celej ploche dezertu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes