plny-hrniec_transparent_negativ.png

Švédsky pudingovo – škoricový koláč: Pre našu rodinu ten najlepší koláčik na svete!

Výborná pochúťka – rýchla a taká chutná, že sa jej nikdy neobjete. Ja by som ho pokojne mohla jesť aj každý deň! :-D

Výborná pochúťka – rýchla a taká chutná, že sa jej nikdy neobjete. Ja by som ho pokojne mohla jesť aj každý deň! :-D

Potrebujeme:

Cesto:

4 vajcia,

1 vanilka,

1 prášok do pečiva,

1 dl vody,

1 dl oleja,

200g práškového cukru,

200g hladkej múky

Náplň:

1 l mlieka,

2 smotanové pudingy, 1 vanilka,

4 lyžice kryštálového cukru

Ďalej potrebujeme:

3 tégliky kyslej smtoany

3 lyžice práškového cukru

1 bal. škoricového cukru

Postup:

Vajcia ušľaháme s cukrom a vanilkou. Pridáme olej, vodu a premiešame, prisypeme sypké prísady a všetko spolu premiešame. Nalejeme na plech vymastený a vysypaný múkou.

Z mlieka, pudingových práškov a cukru uvaríme puding. Ten pomocou naberačky nalejeme na surové cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 150 stupňov asi 45 minút.

Keď je koláč hotový, tak kým je ešte horúci, natrieme naňho smotanovú polevu a posypeme škoricovým cukrom.

Najlepšie recepty na dnes