ŠVÉDSKY kávový koláč s čokoládou: Šťavnatý, vynikajúci a príprava vám zaberie 5 minút!

Vynikajúci rýchly koláč s kávou, kokosom a čokoládou, ktorého autorkou je pani Marketa Zajickova. Koláč je naozaj skvelý a podľa prehľadného video-postupu ho zvládne skutočne každý! :-)

Potrebujeme:

225 g masla

2 dl uvarenej kávy alebo mlieka

5 vajec

380 g cukru

1 vanilkový cukor

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

85 g kakaa

10 g prášok do pečiva

325 g hl. múky

na polevu:

75 g masla

3/4 dl silnej uvarenej kávy

25 g kakaa

180 g cukor múčka

ďalej budeme potrebovať

kokos

Postup:

Na cesto si vyšľaháme vajíčka s  cukrom do peny.

Postupne pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, kakao, mlieko alebo kávu a nakoniec aj rozpustené maslo.

Vymiešame jednotné cesto, ktoré nalejme na pekáč (30×40) vyslaný papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 ° 20 minút.

Na polevu si v miske zmiešame cukor s kakaom, kávom a rozohriatym rozpusteným maslom.

Polevu nalejeme na upečený koláč a posypame kokosom.

Podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)