plny-hrniec_transparent_negativ.png

Švédske rezne v slaninke: Stačí zabaliť, zaliať omáčkou a máte parádny obed na jednom plechu!

Mäsko s výbornou krémovou omáčkou na jednom plechu. U nás je to ešte obľúbenejšie ako vyprážané rezne.

Potrebujeme:

500 g bravčového karé nakrájaného na plátky

150 g plátkov slaniny

2 šálky smotany na šľahanie

1 lyžica paradajkového pretlaku

200 g  paradajok nakrájaných na kocky

1 polievkovú lyžicu kečupu

3 strúčiky cesnaku

1 lyžičku sladkej paprika

Štipku chilli

Soľ, čierne mleté korenie

Bylinky: rozmarín, tymian, bazalka..

2 lyžice strúhanky

Postup:

Mäsové plátky nakárjame na menšie kúsky a ochutíme ich soľou a korením. Každý kúsok zabalíme do plátku slaninky a vložíme vedľa seba do plechu vymasteného maslom. Smotanu dáme do hrnca, zahrejeme, pridáme nakrájané paradajky, kečup, pretlak, cesnak a ochutíme bylinkami. Všetko privedieme do varu – ak je omáčka príliš svetlá, môžeme pridať viac kečupu alebo pretlaku. . Omáčku nalejeme cez mäsko Na vrch nasypeme strúhanku (strúhanku môžeme zmiešať s trochou masla) a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: kochbar

Najlepšie recepty na dnes