Namiesto nudných rezňov si pripravte švédsku lahôdku: Rýchlo uvarená chutná večera z jednoduchých ingrediencií!

Toto jedlo som náhodou objavila, keď mi už pomaly dochádzali nápady s obedovým menu.

Deti si jedlo okamžite zamilovali a mňa ohúrilo svojou jednoduchosťou.

 

 

Tento recept je nesmierne šťavnatý a chutný.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Famózna mäsová s pochúťka s omáčkou podľa receptu z kanálu Готовлю Дома Готовлю Вкусно.

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

1 vajce

soľ

mleté čierne korenie

1/3 ČL horčice

1 PL hladkej múky

2 PL krupice

250 g (1/2 šálky) kefír 2,5%

kôpor

petržlenovú vňať

3 jarné cibuľky

30 ml rastlinného oleja na vyprážanie

1 ČL sušeného cesnaku

tvrdý syr

300 g paradajkový pretlak + papriku

obľúbené cestoviny

soľ

rastlinný olej

Postup:

Do misky  dáme mleté mäso.

 

 

Pridáme vajce, soľ, čierne korenie, horčicu, múku, krupicu a kefír.

Na tvrdej podložke nadrobno nakrájame kôpor, petržlenovú vňať, cibuľku.

Zmes nasypeme do misky.

 

 

Zmes v miske dôkladne premiešame rukami.

Tvrdý syr nakrájame na hrubšie plátky.

 

 

Z mäsovej zmesi vytvarujeme rukami fašírky.

Do stredu vložíme syr.

Dôkladne ho obalíme.

Fašírky osmažíme na oleji na panvici pri vysokej teplote z oboch strán.

 

 

Keď sú fašírky vysmažené dohneda, posypeme ich soľou, sušeným cesnakom.

Zalejeme paradajkovo-paprikovým pretlakom.

Potom panvicu prekryjeme pokrievkou.

20 minút necháme variť na miernom ohni.

 

 

Medzitým si pripravíme cestoviny.

Do vriacej vody v hrnci pridáme soľ a olej.

Vložíme cestoviny a varíme, kým nie sú hotové.

Fašírky s cestovinami položíme na tanier, posypeme kôprom.

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn