Toto jedlo som náhodou objavila, keď mi už pomaly dochádzali nápady s obedovým menu.
Deti si jedlo okamžite zamilovali a mňa ohúrilo svojou jednoduchosťou.
Tento recept je nesmierne šťavnatý a chutný.
Famózna mäsová s pochúťka s omáčkou podľa receptu z kanálu Готовлю Дома Готовлю Вкусно.
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa
1 vajce
soľ
mleté čierne korenie
1/3 ČL horčice
1 PL hladkej múky
2 PL krupice
250 g (1/2 šálky) kefír 2,5%
kôpor
petržlenovú vňať
3 jarné cibuľky
30 ml rastlinného oleja na vyprážanie
1 ČL sušeného cesnaku
tvrdý syr
300 g paradajkový pretlak + papriku
obľúbené cestoviny
soľ
rastlinný olej
Postup:
Do misky dáme mleté mäso.
Pridáme vajce, soľ, čierne korenie, horčicu, múku, krupicu a kefír.
Na tvrdej podložke nadrobno nakrájame kôpor, petržlenovú vňať, cibuľku.
Zmes nasypeme do misky.
Zmes v miske dôkladne premiešame rukami.
Tvrdý syr nakrájame na hrubšie plátky.
Z mäsovej zmesi vytvarujeme rukami fašírky.
Do stredu vložíme syr.
Dôkladne ho obalíme.
Fašírky osmažíme na oleji na panvici pri vysokej teplote z oboch strán.
Keď sú fašírky vysmažené dohneda, posypeme ich soľou, sušeným cesnakom.
Zalejeme paradajkovo-paprikovým pretlakom.
Potom panvicu prekryjeme pokrievkou.
20 minút necháme variť na miernom ohni.
Medzitým si pripravíme cestoviny.
Do vriacej vody v hrnci pridáme soľ a olej.
Vložíme cestoviny a varíme, kým nie sú hotové.
Fašírky s cestovinami položíme na tanier, posypeme kôprom.
Môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete tu: