Švédska jablková torta: Keď sú doma jablká, nemôže chýbať na žiadnej oslave – najlepšia vec z jabĺk!

Švédska jablková torta. Výborný a naozaj jedinečný recept z jabĺčok.

Švédska jablková torta podľa receptu z časopisu. Výborný a naozaj výborný recept z jabĺčok.

Potrebujeme:

3 vajcia

225 g kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

1 lyžička prášku do pečiva

75 g hl. múka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 kg jablká

1 bal. vanilkový pudingový prášok (prípadne 2, podľa hustoty zmesi)

150 g maslo

200 ml smotany na šľahanie

1 stužovač

Čokoládu a škoricu na ozdobenie

Postup:

Vajcia rozdeľte na bielky a žĺtky. Žĺtky vyšľaháme s 50 g cukru, pridáme 3 lyžice studenej vody a šľaháme do peny. Bielky vyšľaháme s trochou soli a 50 g cukru na tuhý sneh. Sneh pomaly primiešame do žĺtkovej zmesi a potom pomaly ručne vmiešame sypkú zmes – ideálne cez sitko. Navrstvíme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri teplote 150 stupňov 25 minút. Necháme vychladnúť vo forme.

Jalbká očistíme, nastrúhame. Cukor zmiešame s pudingovým práškom a rozmiešame v 125 ml vody, dáme na plameň a do horúcej zmesi pridáme jablká a maslo – varíme do zhustnutia.

Zrežte jablká a premiešajte s 125 g cukru a potom zmiešajte prášok s pudinkom v nádobe s 125 ml vody. Pridajte maslo a strúhané jablká a za stáleho miešania priveďte k varu. Miešame niekoľko minút a varíme do zhustnutia. Keď zmes mierne vychladne, navrstvíme na korpus. Smotanu ušľaháme so stužovačom a navrstvíme na vrch. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: chefkoch