Švédska bublanina z ovsených vločiek: Žiadna múka a vynikajúca chuť – zbláznila sa do nej celá rodina (RECEPT)!

Fit koláčik z ovsených vločiek a ovocia, do ktorého nejde ani gram múky. Vyskúšajte tento fantastický recept a určite si ho zamilujete. 

Fit koláčik z ovsených vločiek a ovocia, do ktorého nejde ani gram múky. Vyskúšajte tento fantastický recept a určite si ho zamilujete.

Výborný recept sme našli na youtube.

 

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Výhody ovsených vločiek:

Znižujú vysoký krvný cholesterol a vysoký krvný tlak

Prevencia proti kardiovaskulárnym ochoreniam

Normalizuje hladinu glykemického indexu

Podporujú dobré trávenie, odstraňuje bolesti brucha

Odstraňuje plynatosť a pocit nafukovania

Zabezpečujú pravidelné vyprázdňovanie

Čistia hrubé črevo od nežiadúcich látok

Podporuje kvalitu kostí a kĺbov

Zlepšujú kvalitu zubov, nechtov a vlasov

Prevencia proti vzniku Osteoporózy

Podporujú krvotvorbu, prevencia Anémie

Pozitívny vplyv na nervový systém, eliminuje stres

Podporuje koncentráciu, pozornosť a kvalitný spánok

Na koláč potrebujeme:

200 g ovsených vločiek

400 ml mlieka

2 vajcia

40 g kr. cukru (prípadne trstinového cukru alebo medu)

Štipka soli

10 g prášku so pečiva

1 jablko

50 g ľobuľového bobuľového ovocia

Postup:

Ovsené vločky zalejeme mliekom.

Necháme pôsobiť asi 5-10 minút, aby sa vločky napili tekutiny.

 

 

Dve vajcia dobre vyšľaháme.

Pridáme aj cukor, štipku soli a prášok do pečiva.

Dobre premiešame.

Rozšľahané vajcia vlejeme do ovsených vločiek.

Zapekaciu misu vymastíme maslom.

Cesto dáme do zapekacej misy.

Pridáme 50 g ľubovoľného bobuľového ovocia, ktoré máte radi.

 

 

Maslo nakrájame na drobné kúsky a dáme na vrch koláča.

Vložíme do predhriatej rúry na 180 ° C na 40 minút.

Koláč vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod nájdete TU

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay