plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasný švajčiarsky krém z bielkov, masla a cukru, ktorý perfektne drží tvar: Jednoduchá príprava a vytvoríte z neho rôzne ornamenty, aj kvety!

Hľadáte ideálny krém na zdobenie a plnenie vašich dobrôt?

 

 

Chceme vám predstaviť vynikajúci a nesmierne lahodný recept na Švajčiarský maslový krém, ktorý je medzi cukrármi legendou.

 

 

 

Pomocou tohto receptu z youtube si pripravíte úžasný švajčiarsky krém.

Krém perfektne drží tvar a preto je ideálny na zdobenie!

Potrebujeme:

3 vaječné bielky

250 g cukru

375 g masla

Voliteľné:

1/2 ČL esencie podľa vašej chuti

Postup:

 

 

Na začiatku si oddelíme bielky od žĺtkov.

Do hrnca na sporáku nalejeme pol litra vody.

Keď začne vrieť, tak navrch položíme sklenenú misku.

 

 

Do misky pridáme bielky a cukor.

Zmes šľaháme metličkou asi 3 minúty pri teplote 55-60°C, kým sa cukor úplne nerozpustí a zmes nie je nadýchaná a ťahavá.

 

 

Zmes prelejeme do misky.

Pomocou ručného mixéra šľaháme na stredných otáčkach, kým teplota zmesi neklesne na izbovú teplotu.

Keď nám vznikne hustá pena, postupne počas šľahania pri minimálnych otáčkach.

Pridávame zmäknuté maslo nakrájané na kocky.

 

 

Neskôr počas šľahania pridáme svoju obľúbenú esenciu a nakoniec všetko premiešame kuchynskou špachtľou.

Krém naplníme do cukrárskeho vrecka.

Pomocou rôznych veľkostí nadstavcov ho vytlačíme v tvare točenej zmrzliny do malých misiek.

 

 

Podľa potreby si môžeme krém dofarbiť potravinárskymi farbivami.

Môžeme z neho vytvoriť napr. rôzne kvety, ruže, pusinky, ornamenty a pod…

Krém je možné uchovať 5 dní v chladničke.

Dokonca ho môžeme zamraziť.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes