Úžasný švajčiarsky krém z bielkov, masla a cukru, ktorý perfektne drží tvar: Jednoduchá príprava a vytvoríte z neho rôzne ornamenty, aj kvety!

Hľadáte lahodný a univerzálny krém, ktorý pozdvihne vaše dezerty na novú úroveň? Švajčiarsky maslový krém je ideálnou voľbou! Tento nadýchaný a jemný krém je perfektný na zdobenie tort, cupcakes, koláčov a iných sladkých dobrôt.

 

 

Pomocou tohto receptu z youtube si ho zvládnete pripraviť aj u vás doma.

Krém perfektne drží tvar a preto je ideálny na zdobenie!

Tu je niekoľko dôvodov, prečo si zamilujete švajčiarsky maslový krém:

Je nadýchaný a jemný: Krém je vyrobený z vyšľahaného masla a meringue, vďaka čomu je ľahký a vzdušný.

Je univerzálny: Krém môžete použiť na zdobenie rôznych typov dezertov.

Je fantasticky chutný: Krém má bohatú maslovú chuť a sladkú príchuť z meringue. Je stabilný: Krém dobre drží tvar a nerozteká sa.

Na krém potrebujeme:

3 vaječné bielky

250 g cukru

375 g masla

Voliteľné:

1/2 ČL esencie podľa vašej chuti (odporúčam vanilkovú)

Postup:

 

 

Na začiatku si oddelíme bielky od žĺtkov.

Do hrnca na sporáku nalejeme pol litra vody.

Keď začne vrieť, tak navrch položíme sklenenú misku.

Do misky pridáme bielky a cukor.

Zmes šľaháme metličkou asi 3 minúty pri teplote 55-60°C, kým sa cukor úplne nerozpustí a zmes nie je nadýchaná a ťahavá.

 

 

Zmes prelejeme do misky.

Pomocou ručného mixéra šľaháme na stredných otáčkach, kým teplota zmesi neklesne na izbovú teplotu.

Keď nám vznikne hustá pena, postupne počas šľahania pri minimálnych otáčkach.

Pridávame zmäknuté maslo nakrájané na kocky.

 

 

Neskôr počas šľahania pridáme svoju obľúbenú esenciu a nakoniec všetko premiešame kuchynskou špachtľou.

Krém naplníme do cukrárskeho vrecka.

Pomocou rôznych veľkostí nadstavcov ho vytlačíme v tvare točenej zmrzliny do malých misiek.

 

 

Podľa potreby si môžeme krém dofarbiť potravinárskymi farbivami.

Môžeme z neho vytvoriť napr. rôzne kvety, ruže, pusinky, ornamenty a pod…

Krém je možné uchovať 5 dní v chladničke.

Dokonca ho môžeme zamraziť.

 

 

Tipy:

Na dosiahnutie hladkého a krémového krému je dôležité maslo pred šľahaním nechať dosiahnuť izbovú teplotu.

Cukor pridávajte postupne, aby sa krém nezrazil.

Bielky vyšľahajte do tuhého snehu, aby krém držal tvar.

Sneh z bielkov vmiešavajte do maslovej zmesi opatrne, aby sa krém nerozpadol.

Krém môžete ochutiť rôznymi príchuťami, ako napríklad citrónovou kôrou, rumom alebo kávou.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Dnes najobľúbenejšie