Švajčiarske rezne v šľahačke: Nesmierne šťavnaté a chutné mäsko z rúry- môžete ho naplniť, alebo nechať len tak – úžasné!

Výborné rezne, ktoré ja osobne milujem. Robíme ich plnené alebo aj bez náplne.

Potrebujeme:

4 ks bravčový alebo kurací rezeň

Olej + maslo

150 ml smotana na šľahanie

2 ks vajce

Strúhanka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g tvrdý syr a 100 g šunka

podľa chuti soľ

podľa chuti mleté čierne

Postup:

Rezne si buď urobíme bez náplne, alebo naplníme plátkom šunky, syra a obalíme. Trojobal sa však líši v tom, že múka sa nepoužíva k vajíčkam pridáte aj smotanu na šľahanie a vtejto zmesi mäsko obalíte v postupe – strúhanka, šľahačková zmes, strúhanka a rýchlo vypražíte na panvici z oboch strán dozlatista (pražíme na oleji zmiešanom s maslom 1:1).

Opečené rezne preložíme do zapekacej misy. Vajíčka so smotanou a výpekom z mäska zmiešame a nalejeme na rezne. Touto zmesou zalejeme rezne, podľa chuti môžeme ešte posypať syrom posypať syrom a dáme piecť na cca 30 minút do vyhriatej rúry na 200°C.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)