plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ako vyrobiť švajčiarsku rolku, ktorá nepraská: Roládový dezert s džemom z čiernych ríbezlí!

Recept na našu jemnú roládu je tak neskutočne jednoduchý, že ho zvládne pripraviť úplne každý.

Môžete použiť akúkoľvek náplň, ktorú máte radi.

 

 

Vynikajúci recept na najjemnejšiu ovocnú rolku z youtube kanála Pastry Mania.

Potrebujeme:

40 g mlieka

30 g rastlinného oleja

60 g hladkej múky

4 žĺtky

4 bielky

50 g kryštálový cukru

Na plnku:

smotanu na šľahanie alebo ovocný džem.

 

 

Postup:

Do hlbokej misky nalejeme mlieko.

Pridáme olej.

Metličkou dobre zamiešame.

 

 

Cez sitko preosejeme múku a vymiešame.

Do zmesi po jednom pridávame žĺtky.

A dobre premiešame.

 

 

Do samostatnej misky pridáme bielky.

Na stredne nízkej rýchlosti ich vyšľaháme do peny.

 

 

Na mixéri zvýšime rýchlosť na stredne vysokú.

V niekoľkých dávkach pomaly pridávame cukor.

 

 

Do cesta pridáme 1/3 vyšľahaných bielkov.

Metličkou dobre premiešame.

Potom pridáme zvyšok bielkovej peny a zamiešame.

 

 

Cesto nalejeme na plech vystlaný silikónovou podložkou.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 20-30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení prekryjeme cesto potravinovou fóliou, aby sa udržala vlhkosť.

Cesto necháme vychladnúť.

 

 

Cesto vyberieme z formy a prekrojíme na polovicu.

Na cesto pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme šľahačku.

Rozotrieme po celej ploche.

 

 

Cesto zrolujeme a zabalíme do papiera.

Druhé cesto potrieme ríbezľovým džemom.

 

 

Potom nanesieme a rozotrieme šľahačku.

Cesto zrolujeme, zabalíme do papiera a rolády vložíme do chladničky na 3-4 hodiny.

 

 

Po vybratí z chladničky odstránime papier a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

https://youtu.be/H1H4JIQjqOA

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes