Recept na našu jemnú roládu je tak neskutočne jednoduchý, že ho zvládne pripraviť úplne každý.
Môžete použiť akúkoľvek náplň, ktorú máte radi.
Vynikajúci recept na najjemnejšiu ovocnú rolku z youtube kanála Pastry Mania.
Potrebujeme:
40 g mlieka
30 g rastlinného oleja
60 g hladkej múky
4 žĺtky
4 bielky
50 g kryštálový cukru
Na plnku:
smotanu na šľahanie alebo ovocný džem.
Postup:
Do hlbokej misky nalejeme mlieko.
Pridáme olej.
Metličkou dobre zamiešame.
Cez sitko preosejeme múku a vymiešame.
Do zmesi po jednom pridávame žĺtky.
A dobre premiešame.
Do samostatnej misky pridáme bielky.
Na stredne nízkej rýchlosti ich vyšľaháme do peny.
Na mixéri zvýšime rýchlosť na stredne vysokú.
V niekoľkých dávkach pomaly pridávame cukor.
Do cesta pridáme 1/3 vyšľahaných bielkov.
Metličkou dobre premiešame.
Potom pridáme zvyšok bielkovej peny a zamiešame.
Cesto nalejeme na plech vystlaný silikónovou podložkou.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20-30 minút pri teplote 180°C.
Po upečení prekryjeme cesto potravinovou fóliou, aby sa udržala vlhkosť.
Cesto necháme vychladnúť.
Cesto vyberieme z formy a prekrojíme na polovicu.
Na cesto pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme šľahačku.
Rozotrieme po celej ploche.
Cesto zrolujeme a zabalíme do papiera.
Druhé cesto potrieme ríbezľovým džemom.
Potom nanesieme a rozotrieme šľahačku.
Cesto zrolujeme, zabalíme do papiera a rolády vložíme do chladničky na 3-4 hodiny.
Po vybratí z chladničky odstránime papier a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/H1H4JIQjqOA