Pripravte si doma jeden z najchutnejších a najkrajších dezertov – svetoznámy „Tornado Biscuit Roll“.
Hotové umelecké dielo pre všetky zmysly, ktoré vás okamžite opantá svojou nezameniteľnou chuťou.
Nezabudnuteľný recept na legendárny Tornado Biscuit Roll z youtube kanála Tolle Rezepte.
Potrebujeme:
10 vajec (veľkosť M)
štipku soli
16 g vanilkového cukru alebo 1 ČL vanilkového extraktu
220 g kryštálového cukru
100 g rastlinného oleja
100 ml mlieka
190 g múky
5 g prášku do pečiva
35 g kakaového prášku
60 ml horúcej vody
Na krém:
100 ml smotany na šľahanie
8 g vanilkového cukru
20 g práškového cukru
150 g smotanového syra
Postup:
Na začiatku oddelíme bielky od žĺtkov.
Do misky s bielkami pridáme soľ a vanilkový cukor.
Pridáme polovicu z celkového množstva cukru a mixérom šľaháme asi 5 minút.
Žĺtky so zvyšným cukrom šľaháme 5 minút.
Do žĺtkového krému nalejeme olej, mlieko izbovej teploty a vyšľaháme.
Potom cez sito preosejeme múku s práškom do pečiva a dôkladne prešľaháme.
Do žĺtkovej zmesi postupne opatrne vmiešame penu z bielkov.
Polovicu cesta nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a rozotrieme po celej ploche.
Do malej misky pridáme kakao, zalejeme horúcou vodou a vymiešame.
Kakao nalejeme do zvyšného cesta a premiešame.
Kakaový krém nalejeme na biele cesto a opačnou stranou lyžice premiešame (viď video).
Cesto vložíme do predhriatej rúry a pečieme 25 minút pri teplote 170°C.
Cesto opatrne vyberieme z plechu na papier na pečenie, odkrojíme okraj a ešte horúce zrolujeme.
Okraje papiera zrolujeme a cesto vložíme na 1-2 hodiny do chladničky.
Do misky so studenou smotanou nasypeme vanilkový cukor a práškový cukor.
Pridáme smotanový syr a mixérom vyšľaháme krém.
Úplne vychladnutú rolku opatrne naplníme krémom.
Odstránime papier a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: