plny-hrniec_transparent_negativ.png

Svetoznámy RECEPT na roládu, ktorá sa topí v ústach: Cesto ako pavučinka, netrhá sa a počas pečenia nepraskne!

Pripravte si doma jeden z najchutnejších a najkrajších dezertov – svetoznámy „Tornado Biscuit Roll“.

Hotové umelecké dielo pre všetky zmysly, ktoré vás okamžite opantá svojou nezameniteľnou chuťou.

 

 

Nezabudnuteľný recept na legendárny Tornado Biscuit Roll z youtube kanála Tolle Rezepte.

Potrebujeme:

10 vajec (veľkosť M)

štipku soli

16 g vanilkového cukru alebo 1 ČL vanilkového extraktu

220 g kryštálového cukru

100 g rastlinného oleja

100 ml mlieka

190 g múky

5 g prášku do pečiva

35 g kakaového prášku

60 ml horúcej vody

Na krém:

100 ml smotany  na šľahanie

8 g vanilkového cukru

20 g práškového cukru

150 g smotanového syra

Postup:

Na začiatku oddelíme bielky od žĺtkov.

Do misky s bielkami pridáme soľ a vanilkový cukor.

 

 

Pridáme polovicu z celkového množstva cukru a mixérom šľaháme asi 5 minút.

Žĺtky so zvyšným cukrom šľaháme 5 minút.

 

 

Do žĺtkového krému nalejeme olej, mlieko izbovej teploty a vyšľaháme.

Potom cez sito preosejeme múku s práškom do pečiva a dôkladne prešľaháme.

 

 

Do žĺtkovej zmesi postupne opatrne vmiešame penu z bielkov.

Polovicu cesta nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a rozotrieme po celej ploche.

 

 

Do malej misky pridáme kakao, zalejeme horúcou vodou a vymiešame.

Kakao nalejeme do zvyšného cesta a premiešame.

 

 

Kakaový krém nalejeme na biele cesto a opačnou stranou lyžice premiešame (viď video).

Cesto vložíme do predhriatej rúry a pečieme 25 minút pri teplote 170°C.

 

 

Cesto opatrne vyberieme z plechu na papier na pečenie, odkrojíme okraj a ešte horúce zrolujeme.

Okraje papiera zrolujeme a cesto vložíme na 1-2 hodiny do chladničky.

 

 

Do misky so studenou smotanou nasypeme vanilkový cukor a práškový cukor.

Pridáme smotanový syr a mixérom vyšľaháme krém.

 

 

Úplne vychladnutú rolku opatrne naplníme krémom.

Odstránime papier a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes