Najlepšia čokoládová roláda s krémom, ktorý budete určite používať aj do iných dezertov.
Potrebujeme:
4 vajcia
80 g kr. cukru
1 lyžička vanilkovej esencie
40 ml mlieka
40 ml oleja
80 g preosiatej hladkej múky
1 lyžička prášku do pečiva
Štipku mletej škorice
30 g kakaového prášku
Na krém:
60 g Čokoládu na varenie
4 lyžice smotany na našľahanie
240 g smotany na šľahanie
70 g cukru
Postup:
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vanilkovú arómu, mlieko, olej a nakoniec aj sypké prísady.
Na záver vmiešame sneh z bielkov.
Plech na pečenie 30×40 cm vyložíme papierom.
Zľahka potrieme olejom a navrstvíme naň cesto.
Uhladíme, párkrát pobúchame po pracovnej doske, aby sme z cesta dostali bublinky.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.
Upečené cesto vyberieme.
Preložíme na pracovnú dosku pokrytú papierom, na ktorý sme si rozsypali trochu kakaa.
Stočíme ešte za tepla pomocou papiera na pečenie a necháme odpočinúť.
Krém:
Čokoládu na varenie a smotanu na šľahanie rozpustíme v mikrovnke.
240 ml smotany na šľahanie vyšľaháme s práškovým cukrom.
Do šľahačky vmiešame rozpustenú čokoládu.
Rolku opäť rozbalíme.
Naplníme a potrieme čokoládou.
Zatočíme opäť do papiera na pečenie a dáme vychladiť.
Čokoládu môžete dozdobiť krémom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: