plny-hrniec_transparent_negativ.png

Švajčiarská roláda z cesta jemného ako dych: Naučte sa tento jednoduchý recept a inú roládu už chcieť nebudete!

Najlepšia čokoládová roláda s krémom, ktorý budete určite používať aj do iných dezertov.

 

 

Potrebujeme:

4 vajcia

80 g kr. cukru

1 lyžička vanilkovej esencie

40 ml mlieka

40 ml oleja

80 g preosiatej hladkej múky

 

 

1 lyžička prášku do pečiva

Štipku mletej škorice

30 g kakaového prášku

Na krém:

 

 

60 g Čokoládu na varenie

4 lyžice smotany na našľahanie

240 g smotany na šľahanie

70 g cukru

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.

 

 

 

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vanilkovú arómu, mlieko, olej a nakoniec aj sypké prísady.

Na záver vmiešame sneh z bielkov.

Plech na pečenie 30×40 cm vyložíme papierom.

 

 

Zľahka potrieme olejom a navrstvíme naň cesto.

Uhladíme, párkrát pobúchame po pracovnej doske, aby sme z cesta dostali bublinky.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.

 

 

Upečené cesto vyberieme.

Preložíme na pracovnú dosku pokrytú papierom, na ktorý sme si rozsypali trochu kakaa.

Stočíme ešte za tepla pomocou papiera na pečenie a necháme odpočinúť.

 

 

Krém:

Čokoládu na varenie a smotanu na šľahanie rozpustíme v mikrovnke.

240 ml smotany na šľahanie vyšľaháme s práškovým cukrom.

Do šľahačky vmiešame rozpustenú čokoládu.

 

 

Rolku opäť rozbalíme.

Naplníme a potrieme čokoládou.

Zatočíme opäť do papiera na pečenie a dáme vychladiť.

 

 

Čokoládu môžete dozdobiť krémom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes