Švajčiarska čokoládová rolka: Najlepšia roláda pre milovníkov čokolády!

Ak máte radi chuť čokolády, tento dezert je ako pre vás. Sýta krémová chuť, ktorá sa rozplýva na jazyku a dokonale ulahodí vašim chuťovým pohárikom.

Potrebujeme:

4 veľké vajcia (izbovej teploty)

80 g krupicového cukru

1 ČL vanilkovej esencie

40 ml mlieka

40 ml slnečnicového oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

90 g hladkej múky

4 g prášku do pečiva (jedna lyžička)

mletá škorica podľa chuti

30 g kakaového prášku

Na krém

60 g čokolády + 4 polievkové lyžice šľahačky

240 ml šľahačkovej smotany

70 g práškového cukru

1 ČL kakaového prášku

Postup:

1. Opatrne oddeľte vaječné bielky a žĺtky.

2. Bielka vyšľahajte na tuhý sneh.

3. Žĺtky s cukrom vyšľahajte do peny.

4. Do žĺtkovej peny pridajte vanilkový extrakt, mlieko a olej. Vymixujte.

5. Pridajte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaovým práškom a škoricou. Vymiešajte do hladka.

6. Do cesta jemne primiešajte bielkový sneh .

7. Plech si vysteľte papierom na pečenie (rozmer plechu 30 x 40 cm). Cesto rovnomerne navrstvite a rozotrite tak, aby bol povrch hladký.

8. Pečte asi 10 minút v predhriatej rúre na 180 ° C.

9. Vyklopte upečený plát na nový papier na pečenie, ktorý si posypte kakaovým práškom. Opatrne odstráňte papier z upečenej strany plátu.

10. Hneď po upečení a preklopení plát zrolujte za pomoci papiera na pečenie a nechajte vychladnúť.

11. Teraz si pripravte krém. Čokoládu si roztopte vo vodnom kúpeli a zmiešajte so 4 lyžicami šľahačkovej smotany. Nechajte mierne vychladnúť.


12.
Zvyšok šľahačkovej smotany vyšľahajte a postupne zašľahajte práškový cukor.

13. Pridajte k šľahačke rozpustenú čokoládu. Miešajte mixérom pri nízkej rýchlosti, až kým nebude krém hladký.

14. Roládové cesto rozprestrite a potrite hrubou vrstvou krému.

15. Potom znovu zrolujte.

16. Zabaľte roládu do papiera na pečenie a nechajte ju asi hodinu v chlade.

17. Potom ju nakrájajte a poukladajte na tanier. Môžete ju ešte ozdobiť krémom, alebo ovocím. Dobrú chuť!