plny-hrniec_transparent_negativ.png

Švajčiarská roláda z cesta jemného ako dych: Naučte sa tento jednoduchý recept a inú roládu už chcieť nebudete!

Najlepšia čokoládová roláda s krémom, ktorý budete určite používať aj do iných dezertov.

Potrebujeme:

4 vajcia

80 g kr. cukru

1 lyžička vanilkovej esencie

40 ml mlieka

40 ml oleja

80 g preosiatej múky

1 lyžička prášku do pečiva

Štipku mletej škorice

30 g kakaového prášku

Na krém:

60 g Čokoládu na varenie

4 lyžice smotany na našľahanie

240 g smotany na šľahanie

70 g cukru

Postup:

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vanilkovú arómu, mlieko, olej a nakoniec aj sypké prísady. Na záver vmiešame sneh z bielkov.

Plech na pečenie 30×40 cm vyložíme papierom, zľahka potrieme olejom a navrstvíme naň cesto. Uhladíme, párkrát pobúchame po pracovnej doske a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.

Upečené cesto vyberieme a preložíme na pracovnú dosku pokrytú papierom, na ktorý sme si rozsypali trochu kakaa. Stočíme ešte za tepla pomocou papiera na pečenie a necháme odpočinúť.

Čokoládu na varenie a smotanu na šľahanie rozpustíme v mikrovnke. 240 ml smotany na šľahanie vyšľaháme s práškovým cukrom a vmiešame rozpustenú čokoládu. Rolku opäť rozbalíme, naplníme a potrieme čokoládou. Zatočíme opäť do papiera na pečenie a dáme vychladiť.

Najlepšie recepty na dnes