Najlepšia čokoládová roláda s krémom, ktorý budete určite používať aj do iných dezertov.
Potrebujeme:
4 vajcia
80 g kr. cukru
1 lyžička vanilkovej esencie
40 ml mlieka
40 ml oleja
80 g preosiatej múky
1 lyžička prášku do pečiva
Štipku mletej škorice
30 g kakaového prášku
Na krém:
60 g Čokoládu na varenie
4 lyžice smotany na našľahanie
240 g smotany na šľahanie
70 g cukru
Postup:
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vanilkovú arómu, mlieko, olej a nakoniec aj sypké prísady. Na záver vmiešame sneh z bielkov.
Plech na pečenie 30×40 cm vyložíme papierom, zľahka potrieme olejom a navrstvíme naň cesto. Uhladíme, párkrát pobúchame po pracovnej doske a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút.
Upečené cesto vyberieme a preložíme na pracovnú dosku pokrytú papierom, na ktorý sme si rozsypali trochu kakaa. Stočíme ešte za tepla pomocou papiera na pečenie a necháme odpočinúť.
Čokoládu na varenie a smotanu na šľahanie rozpustíme v mikrovnke. 240 ml smotany na šľahanie vyšľaháme s práškovým cukrom a vmiešame rozpustenú čokoládu. Rolku opäť rozbalíme, naplníme a potrieme čokoládou. Zatočíme opäť do papiera na pečenie a dáme vychladiť.