Švagriná ma naučila, ako upiecť najrýchlejšie sušienky z kyslej smotany: Milujú ich deti aj dospeláci!

Vynikajúci recept na krehké a jemné sušienky z kyslej smotany. Milujú ich deti, ale pochuntajú si na nich aj dospeláci. 

Vynikajúci recept na krehké a jemné sušienky z kyslej smotany. Milujú ich deti, ale pochuntajú si na nich aj dospeláci.

Potrebujeme:

Cesto:

250 g maslo

1 ks žĺtok

5 lyžíc kyslá smotana

270 g múka hladká

...

Na ozdobu:

hnedý cukor

Na potretie

1 ks bielok

Postup:

Z múky, masla, kyslej smotany a žĺtka vypracujeme jednotné cesto.

Cesto rozvaľkáme na hrubší plát 4 – 5 mm a formičkou vykrajujeme kruhy, srdiečka alebo iné tvary. Srdiečka potom potrieme bielkom a posypeme hnedým cukrom. Môžeme použiť aj obyčajný biely cukor.

Sušienky kladieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 175 ° C asi 10 minút do ružova. Dávame pozor, aby nezhnedli.

Smotanová srdiečka necháme trochu vychladnúť a môžeme sa do nich pustiť.

Poznámka: cesto môžete dať pred rozvaľkaním a vykrajovním na chvíľu do chladničky, lepšie sa sním takto pracuje, ale ak nechcete čakať, s cestom sa dá pracovať aj hneď.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)