Vynikajúci recept na krehké a jemné sušienky z kyslej smotany. Milujú ich deti, ale pochuntajú si na nich aj dospeláci.
Potrebujeme:
Cesto:
250 g maslo
1 ks žĺtok
5 lyžíc kyslá smotana
270 g múka hladká
Na ozdobu:
hnedý cukor
Na potretie
1 ks bielok
Postup:
Z múky, masla, kyslej smotany a žĺtka vypracujeme jednotné cesto.
Cesto rozvaľkáme na hrubší plát 4 – 5 mm a formičkou vykrajujeme kruhy, srdiečka alebo iné tvary. Srdiečka potom potrieme bielkom a posypeme hnedým cukrom. Môžeme použiť aj obyčajný biely cukor.
Sušienky kladieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 175 ° C asi 10 minút do ružova. Dávame pozor, aby nezhnedli.
Smotanová srdiečka necháme trochu vychladnúť a môžeme sa do nich pustiť.
Poznámka: cesto môžete dať pred rozvaľkaním a vykrajovním na chvíľu do chladničky, lepšie sa sním takto pracuje, ale ak nechcete čakať, s cestom sa dá pracovať aj hneď.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)