Legendárne „ŠVÁBSKE“ nakladané uhorky s fantastickou chuťou: RECEPT od starého františkánskeho kňaza z Ostrihomu!

Vyskúšala som veľa rôznych receptov, ale tento sa mi osvedčil najviac.

 

 

Originálny recept pochádza od františkánskeho kňaza z Ostrihomu.

Každopádne, uhorky sú vynikajúce – chrumkavé a jemne kyselkavé.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vyskúšala som výborný recept podľa používateľky kukulienka71

Potrebujeme:

uhorky nakladačky

zemiak (použila som staré zemiaky nie nové)

soľ

voda

kôpor s vňaťou

Postup:

 

 

V recepte sa neuvádzajú množstvá, čo je ale veľmi praktické.

Niekomu vyhovujú väčšie uhorky, inému menšie.

Skúsila som z menších chrumkavých nakladačiek a jedného zemiaka.

 

 

Všetko na jednu sedemdecovú fľašu.

Ako na to?

Uhorky dôkladne očistíme od zeminy.

 

 

Zemiak očistíme.

Nakrájame na plátky.

Pripravíme aj soľ a vodu len z vodovodu.

 

 

Kôpor taktiež umyjeme.

Každú uhorku zboku narežeme, aby sa kvasením nenafúkli.

Na dno fľaše som uložíme trocha pokrkvaného kôpru.

Na kôpor polovicu naplátkovaného zemiaka.

 

 

Na zemiaky natesno uhorky.

A pokračujeme znovu kôporom.

Vrchnú vrstvu tvoria plátky zvyšného zemiaku.

Vo vode som rozmiešala dve lyžičky soli a zaliala ňou úplne obsah fľaše.

 

 

Môžete použiť na jeho fixáciu aj drievko, aby nič z vody nevyčnievalo.

Pohár zakryjeme tanierikom.

Preložíme ho na parapet okna, kam slnko priamo nesvieti, nemajú byť na slnku.

 

 

Každý deň treba kontrolovať, kvasenie začne maličkými bublinkami.

Na piaty deň môžete uhorky ochutnať.

Voda by mala byť mliečna.

 

 

Uhorky sú chrumkavé, jemne kyslé, chutia vynikajúco.

Podľa návodov sa môžu jesť vtedy, keď sa stratí ich „surová“ farba.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay