SUŠIENKY bez múky, ktoré sa len topia v ústach: Neuveriteľne krémové a lahodné – rýchly a jednoduchý recept!

Výborný recept na neskutočne krémové a ľahučké sušienky z cesta, ktoré je jemné a neskutočne vláčne.

A na recepte je úplne najlepšie to, že do cesta nejde žiadna múka!

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

200 g mäkkého masla

60 g práškového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

štipka soli

vanilín

2 žĺtky

8 g prášku do pečiva

300 g kukuričného škrobu

Postup:

Maslo na prípravu sušienok vyberieme z chladničky dostatočne v predstihu, aby stihlo zmäknúť.

Do misky preložíme maslo a pridáme práškový cukor.

Pridáme aj vanilín.

Dobre zamiešame, aby sa maslo a cukor dobre prepojili.

Teraz do zmesi zapracujeme aj žĺtky.

Keď je zmes jednotná pridáme aj kukuričný škrob.

Zamiešame, vypracujeme jednotnú hmotu a celkom nakoniec pridáme aj prášok do pečiva.

Cesto pripomína krém, je hladké a jemné.

Teraz pristúpime k poslednému kroku – formovaniu sušienok.

Pripravíme si plech na pečenie a vyložíme ho papierom na pečenie.

Z cesta odoberáme kúsky a v rukách vyformujeme guličky, ktoré zľahka rozltačíme.

Alternatívou je dávkovať cesto na plech pomcou dvoch lyžičiek.

Vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov.

Najdôležitejšie je nastaviť pečenie zhora, to je kľúčové pre vytvorenie trhliniek v ceste.

Potom plech preložíme na spodok rúry, zapneme pečenie zdola a pečieme ešte 5-10 minút (viď video).

Sušienky necháme vychladnúť.

Ak chcete, môžete ich napríklad posypať práškovým cukrom, alebo ozdobiť polevou.

Prajeme vám dobrú chuť! :)

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Témy:


Pridajte svoj komentár