Všetky gazdinky čakajú na tento recept: Jednoduchý a rýchly cheesecake zo sušienok a šľahačky!

Pripravte si doma fantastický sušienkovo-krémový dezert, ktorý vám chuťou vyrazí dych.

Recept je neskutočne rýchly a jednoduchý na prípravu, určite si ho okamžite zamilujete.

 

 

Úžasný recept z youtube kanála Cookrate – Cakes na fantastický sušienkový dezert.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

300 g mletých sušienok

150 g masla

300 g sušienok

300 g šľahačky

Na krém:

500 g šľahačky

400 g mascarpone

200 g práškového cukru

5 ml vanilkovej esencie

200 g nutelly

100 g horkej čokolády

50 g bielej čokolády

25 ml rastlinného oleja

Postup:

Sušienky prepolíme na polovicu.

Nanesieme šľahačku a prekryjeme ďalšou sušienkou.

Takto pripravené sušienky naukladáme vedľa seba po obvode do tortovej formy.

 

 

Do sušienkového prášku v miske pridáme roztopené maslo.

Premiešame lyžicou.

Sušienkové cesto pridáme do stredu formy a pritlačíme lyžicou.

 

 

Do misky pridáme mascarpone, cukor a mixérom rozšľaháme.

Potom pridáme vanilkovú esenciu, šľahačku.

Špachtľou vymiešame na krém.

 

 

Krém rozdelíme na dve časti v menších miskách.

Do jednej misky pridáme nutellu.

Dôkladne premiešame lyžicou.

 

 

Do stredu formy pridáme biely krém, rovnomerne ho zarovnáme.

Potom nanesieme nutellový krém.

Do misky pridáme bielu a horkú čokoládu, olej.

Vložíme ju na 2 minúty do mikrovlnky a metličkou dôkladne premiešame.

 

 

Čokoládový krém nalejeme na vrch dezertu a vložíme ho na dve hodiny do chladničky.

Po vybratí z chladničky môžeme servírovať.

Bonus:

Potrebujeme:

300 g jaffa sušienok s višňovou plnkou

1 kg tvarohu

150 g kryštálového cukru

10 g nastrúhanej citrónovej kôry

10 g vanilkového cukru

250 šľahačkovej smotany

15 g želatíny

160 g tmavej čokolády

100 g masla

50 g bielej čokolády

Postup:

 

Formu na tortu vystlanú papierom na pečenie vyplníme jaffa sušienkami (viď video).

Do väčšej misky s tvarohom, pridáme cukor, citrónovú kôru, vanilkový cukor, šľahačku a ručným mixérom rozšľaháme na krém.

 

 

Potom pridáme želatínu a opäť rozšľaháme.

Krém nalejeme do tortovej formy, rovnomerne ho zarovnáme a vložíme na hodinu do chladničky.

 

 

Do misky s nalámanou čokoládou pridáme zmäknuté maslo, vložíme na 2 minúty do mikrovlnky.

Potom premiešame, kým nám nevznikne riedky krém a ten nalejeme na vrch torty.

 

 

Na vrch naukladáme hobliny z bielej čokolády, vložíme na hodinu do chladničky a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash