Surové rezance vložila do panvice s mliekom: Po 20 minútach je na stole táto pochúťka!

Každý z nás už určite pripravoval cestoviny. Stačí vložiť do vriacej vody, pripraviť omáčku a je to. Alebo to ide ešte jednoduchšie? Presne tak, cestoviny spolu s krémovou omáčkou môžete pripraviť na jednej panvici. Varenie vo vode môžete úplne vynechať! :-)

Potrebujeme:

4 strúčiky cesnaku

500 ml vývaru (zeleninového alebo mäsového)

250 ml mlieka

1-2 lyžice masla

250 g cestovín (ideálne špagiety alebo fettuccine)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g strúhaného parmezánu

Soľ, korenie, petržlenovú vňať

Olej

Postup:

Na panvici zahrejeme trochu oleja a krátko orestujeme pretlačený cesnak.

1

Keď cesnak jemne zosklovatie, pridáme vývar a následne aj mlieko.

2

Potom do zmesi pridáme maslo, cestoviny, soľ a koreniny.

3

4

Keď začne tekutina vrieť, znížime teplotu, premiešame a prikryjeme vekom. Zmes miešame každých 4-5 minút (aby sa cestoviny nezlepili).

5

Keď sú cestoviny Al dente a tekutina sa takmer úplne vstrebala, pridáme parmezán. Nakoniec pridáme aj najemno nasekanú petržlenovú vňať a všetko spolu dobre premiešame. Môžeme servírovať.

6

7

8

10

Témy:


Pridajte svoj komentár